greta thunberg

Greta Thunbergs hånfulla pik på Twitter – mot superkändisen

Greta Thunberg och Andrew Tate

FOTO: TT/Instagram
Greta Thunberg har hamnat i penisbråk på Twitter.
Det är ett inlägg från den kvinnofientliga influencern Andrew Tate som får klimataktivisten att ryta till med ett hånfullt svar.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här rockar Greta Thunberg loss under Climate Live konserten
0:29

Efter reklamen: Här rockar Greta Thunberg loss under Climate Live konserten

(0:29)

Slå på ljud

Före detta kickboxproffset Andrew Tate, 36, och numera influencern har gjort sig känd för olika kvinnofientliga uttalanden och videor.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Kvinnor borde bära ansvaret för sexuella övergrepp

Mitt under #Metoo 2017 blev hans twitterkonto avstängt efter att han sagt att ”kvinnor borde bära ansvaret för sexuella övergrepp”. Han har även sagt att kvinnor inte ska köra bil och hans medverkan i amerikanska Big brother 2016 avbröts efter att en video där han slog en kvinna med ett bälte kom ut.

Andrew Tate verkar gilla att provocera och taggade nyligen Greta Thunberg, 19, i ett inlägg på Twitter där han skrev hur mycket några av hans lyxbilar släpper ut. Han nämner bland annat en bugatti och två ferrari men skriver vidare att hon ska ange till mejladress så att han kan skicka en komplett lista.

Greta Thunbergs hånfulla svar till Andrew Tate

Greta Thunberg var inte sen med att svara hånfullt.

”Hej, snälla upplys mig. Mejla mig på [email protected]”, skriver hon i ett svar på onsdagen.

Tate har sedan tidigare stängts av från såväl Facebook, Instagram och Tiktok efter kontroversiella uttalanden som har fått hård kritik. Men när Elon Musk tog över Twitter tidigare i år fick Andrew Tate tillbaka sin profil, skriver Aftonbladet.

FOTO: TT/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN