Gravid kvinna kräktes dagligen – hade samma sjukdom som Kate Middleton

Stacey med sin nyfödda dotter bredvid en bild på Kate Middleton.

Den 30-åriga kvinnan gick ner 19 kilo under sin graviditet.
Anledningen var att hon drabbades av sjukdomen hyperemesis gravidarum.
Samma sjukdom som hertiginnan Kate Middleton.
Höggravida mamman ”Kan få min mage försvinna”
0:33

Efter reklamen: Höggravida mamman ”Kan få min mage försvinna”

(0:33)

Slå på ljud

Stacey Teakle, 30 och hennes make Sam, 27, ville ha barn och bestämde sig för att försöka en månad innan Stacey upptäckte att hon var med barn. Graviditeten började oproblematiskt och paret berättade för familj och vänner om de glada nyheterna. Men bara en vecka senare kom allt att förändras för paret, som SWNS rapporterat om.

Stacey blev inlagd på sjukhuset efter att ha upplevt illamående bortom jämförelse. Över de kommande månaderna skulle den blivande mamman skickas hem och återvända till sjukhuset regelbundet då sjukdomen lämnade henne svag.

Orsaken till illamåendet var att Stacey led av sjukdomen hypermesis gravidarum, som även drabbade hertiginnan av Cambridge, Catherine Middleton, 40. Hon öppnade upp om sin tid med sjukdomen i podcasten, Happy Mum, Happy Baby. Andra kända personer som lidit av sjukdomen är Kim Kardashian 41, komikern Amy Schumer, och skådespelerskan Mandy Moore, 38.

Behövde ständig hjälp av maken

Stacey fick problem med gallblåsan och blev sängliggandes på grund av sin svaghet. Hennes man, Sam, fick hjälpa henne med att duscha och bada.

Sam hade precis hjälpt till att duscha mig, jag satt i princip i badkaret medan han duschade mig med duschhuvudet, vilket han var tvungen att göra flera gånger eftersom jag helt enkelt inte hade någon energi alls, säger Stacey.

Hon minns tillbaka till en gång då de behövde ringa en ambulans då hon kollapsade efter en dusch.

– Han fönade mitt hår i sovrummet efteråt, och jag satt på golvet när jag bara svimmade och det slutade med att jag slog huvudet i sängskåpet. Den kvällen räknade vi hur många gånger jag kräktes, och det var 60 gånger under en 24-timmars period. Det var hemskt, säger Stacey.

– Vi ringde en ambulans men de gav mig precis en anti-sjuka injektion. De hade redan provat det på sjukhuset och det fungerade inte, jag kunde bara inte sluta vara sjuk.

Förlossningen och tiden efter födseln

Sjukhuset hade matat henne med mer och mer medicin när de närmade sig förlossningen. Stacey berättar att hon var orolig för hur det skulle påverka hennes bebis.

Jag var orolig för vad alla dessa olika mediciner skulle göra med mitt barn. Men jag gjorde regelbundna skanningar och hon mådde helt bra så de gav mig noggrant mer och mer droger eftersom jag mådde så dåligt, säger Stacey.

Stacey fick förlossningen en månad för tidigt och fick en akut kejsarsnitt när hennes bebis puls ökade till 250 slag per minut. Lilla Ophelia föddes med lågt blodsocker och behövde föras till IVA. Men sex timmar senare fick äntligen Stacey hålla i sin bebis. Hon minns tillbaka till den tiden och förklarar att illamåendet försvann sekunden hon födde dottern.

– Det är roligt, det första jag sa när jag vaknade var att jag inte mår illa längre. Det var helt plötsligt borta som om det aldrig fanns där, säger Stacey och fortsätter:

– Den första måltiden jag åt var korv och mos på sjukhuset. Det var verkligen den bästa måltiden jag någonsin ätit! Det kändes så bra att äntligen äta igen och inte vara sjuk.

FOTO: SWNS, TT

FRÅN FÖRSTASIDAN