Ghislaine Maxwell döms till fängelse – sexuellt utnyttjat barn

Hon riskerar tiotals år i fängelse.

Foto: TT
Ghislaine Maxwell döms till flera sexbrott på barn.
Hon riskerar nu tillbringa tiotals år i amerikanskt fängelse.
Tillsammans med miljardären Jeffry Epstein har hon groomat tonårsflickor.
– Hon smekte mina bröst och rumpa, och sa ”du har en bra kropp för herr Epstein och hans vänner”, berättar ett av offren som var 14 år vid tillfället.

Ghislaine Maxwell, 60, har dömts av amerikansk domstol, rapporterar AP. Hon döms av juryn på fem av sex åtalspunkter. Domstolen anser att den 60-åriga kvinnan har gjort sig skyldig till att rekryterat tonårsflickor till hennes dåvarande pojkvän, Jeffrey Epstein, mellan åren 1994 och 2004.

Den 60-åriga brittiska societets- och affärskvinnan greps i juli 2020. 33 vittnen har förhörts – och rättegången har pågått i nästan två veckor. Hon anklagades för att ha groomat tonårsflickor – som sedan har utnyttjats sexuellt av Jeffrey Epstein och hans vänner.

Ghislaine Maxwell, 60, under rättegången.

Illustration: Elizabeth Williams

FÅ FLER FASCINERANDE OCH SPÄNNANDE NYHETER OM AKTUELLA HÄNDELSER: In och följ Hänt Nyheter på Facebook här!

Maxwell var spindeln i nätet bakom övergreppen

Maxwell frias däremot på en av åtalspunkterna. Vid ett tillfälle anklagades hon för att försökt övertala en minderårig resa för att begå olagliga sexhandlingar – men bevisningen höll inte enligt den amerikanska juryn.

Under rättegången fanns det fyra huvudvittnen – varav två valde att vittna anonymt. Under rättegången hade två anonyma vittnena namnen ”Kate” och ”Jane”. En valde att vittna med sitt förnamn, Carolyn – och den sista med hela sitt namn, Annie Farmer. Många beskriver Maxwell som spindeln i nätet när övergreppen begicks.

Försvarsadvokaten Bobbi Sternheim.

Foto: John Nacion

”Du har en bra kropp för herr Epstein och hans vänner”

När Carolyn endast var 14 år gammal kördes hon hem till miljardären Jeffrey Epsteins villa – och övertalades sedan av honom och Maxwell att begå handlingar mot pengar.

– Hon smekte mina bröst och rumpa, och sa ”du har en bra kropp för herr Epstein och hans vänner”, berättar vittnet Carolyn.

Jeffry Epstein dog under dramatiska former i häktet – i väntan på sin egen rättegång. Han hade dessförinnan fört över cirka 277,5 miljoner kronor till Maxwell.

LÄS OCKSÅ: Skandalerna som skakar Bill Gates – detaljerna bakom skilsmässan

LÄS OCKSÅ: Världens dyraste skilsmässor – Elin Nordegren med på listan

Foto: TT

SENASTE NYTT!