36-åriga pappans skräck – nyfödda barnets läkemedel var livsfarligt

Gareth Jennings

Foto: SWNS
Pappan Gareth Jennings är rasande efter att hans sex veckor gamla bebis fick femton gånger större dos än rekommenderat av läkare.
– De gjorde massor med fel. Det var en ren fars, säger pappa Gareth Jennings enligt The Mirror.
0:30

Efter reklamen: Allt går åt helvete – både båten och trucken far iväg

(0:30)

Pappa Gareth Jennings, 36, fick berättat för sig att följderna hade kunnat bli ”katastrofala” om han inte frågat en sjuksköterska om doseringen hans son fått var korrekt. Nu rasar pappan över misstaget.

Den 36-åriga pappan hade nämligen fått utskrivet antibiotika till sitt nyfödda barn, efter att läkare vid Royal Bolton i Storbritannien upptäckt att han hade en infektion en vecka tidigare. Men när läkarna skrev ut doseringen gick något fel.

Fick läkemedel utskrivet som var 15 gånger mer än renommerad dos.

Foto: Gareth Jennings / SWNS

Fick fel dos utskriven – var 15 gånger för mycket

Istället för 1 milligram antibiotika per dos, så skulle pappan ge 15 milligram enligt läkaren. Men pappan kände att något var fel med doseringen.

Pappa Gareth Jennings vände sig istället till en sjuksköterska för att dubbelkolla så att allt stod rätt till. Då berättade sjuksköterskan något som fick det att isa i magen hos pappan.

– Hon berättade att han kunde varit död inom en vecka om han fått dosen, säger Gareth Jennings till The Mirror.

– Någon måste ta ansvar för det här. De behöver ju tränas om. Jag är fullständigt rasande, berättar den 36-åriga pappan.

”Gud vet hur många stygn min fru tvingades få”

Gareth Jennings familj bor i Bolton, tillsammans med sin fru Heather Jennings. Paret fick sin lilla son Jadon den 6 mars, 2022. Men förlossningen gick inte speciellt väl, vilket gjort att pappan redan var ilsken mot sjukvården.

Mamman hånas för sin bebis – otroliga storleken för hans ålder

– Gud vet hur många stygn min fru tvingades få, säger pappan.

Anledningen till att den lilla pojken behövde antibiotika från första början, tror pappan berodde på att det fanns virussmitta på deras vårdavdelning. Den 14 april fick pappan utskrivet läkemedlet Clindamycin. Han skulle ge en 15 milliter dos om dagen till sin nyfödda son. Men han kände som sagt att något inte var rätt.

Pappan kommer aldrig att besöka sjukhuset igen, säger han till The Mirror.

Foto: Gareth Jennings / SWNS

Pappans ilska: ”Kommer aldrig åka tillbaka”

Enligt sjuksköterskan kunde det ha slutat i en katastrof. Men som tur gav aldrig pappan mängden utan han rådfrågade sjuksköterskan först.

Både mamma Heather och bebisen Jadon mår under omständigheterna bra och håller på att tillfriskna väl. Men pappan vill aldrig mer besöka sjukhuset i fråga.

– Jag kommer aldrig att åka tillbaka till det sjukhuset. Han kunde varit halvdöd vid det hör laget, säger pappan.

Stjärnan har blivit pappa – med sina egna barns kusin

LÄS OCKSÅ: 5-åriga flickans hjärtskärande val efter sjukdomen: ”Inte sjukhuset”

LÄS OCKSÅ: 6-åringens stora sorg – hjärtskärande bilden med döende lillasystern

Foto: SWNS

SENASTE NYTT!