Gabrielle, 22, är mystiskt försvunnen – nu misstänks pojkvännen

Flickvännen är mystiskt försvunnen.

Gabrielle Petito och pojkvännen Josh Taylor reste till Grand Canyon. Hela resan dokumenterades på youtube.
Men plötsligt var Gabrielle Petito försvunnen.
Nu misstänker polisen att pojkvännen kan ligga bakom hennes försvinnande.

Gabrielle Petito, 22, har varit försvunnen sedan den 11 september. Hon försvann på en resa genom USA med sin pojkvän, Brian Laundrie, 23. Paret, som bor i Long Island, New York, reste genom USA i en egenkonstruerad husbil. De hade bland annat stannat vid Grand Canyon – men vid nationalparken Yellowstone, i den amerikanska delstaten Wyoming försvann Gabrielle Petito.

Nu misstänks 23-åriga Brian Laundrie kunna ha något med sin flickväns försvinnande att göra. Det meddelar North Port Police i Florida, där parets gemensamma bil är registrerad och där Brian Laundries familj bor, under en presskonferens.

22-åriga Gabrielle Petito är försvunnen. Nu misstänks hennes pojkvän.

Kom hem 10 dagar innan Gabrielle Petito anmäldes försvunnen

North Port Police vill nu tala med Brian Laundire, 23, men har inte haft möjlighet att träffa honom. Polisen menar att pojkvännen var hemkommen 10 dagar innan flickvännen anmäldes försvunnen, den 11 september 2021.

Josh Taylor, en presstalesperson för polisen i Florida berättade för den lokala pressen att de knackat på pojkvännens dörr, under lördagen. Men ingen hade svarat. Inte heller pojkvännens familj ville prata. Istället är polisen hänvisade till familjs egna advokat, som har hand om ärendet åt 23-åringen.

– Vi har ett stort intresse att prata med honom, sa Josh Taylor, presstalesperson för North Port Police under presskonferansen, enligt People.

LAJKS Mamman tvingar sonen att gråta: ”Så vidrigt”

Den 25 augusti var sista gången Gabrielles familj hörde från henne. Då var hon och pojkvännen påväg till nationalparken Yellowstone.

Parets gemensamma skåpbil. Inuti hade paret byggt om skåpbilen så att den gick att bo i under den långa färden tvärs över USA.

Gabrielle Petito hade senast kontakt med sin familj den 25 augusti, enligt People. Då ska hon varit i närheten av Grand Teton National Park, i Jackson, Wyoming.

Reste från Florida till New York

Paret hade färdats i en skåpbil av modell Ford Transit, från 2012. De var på resa genom hela USA. Vänner berättade för nyhetssajten Newsday att flickvännen dokumenterat sin resa på videoplattformen Youtube. Där finns fortfarande klipp uppe på parets resa med skåpbilen.

Paret hade börjat sin resa från Florida, där Brian Laundires familj är ifrån. De tog sedan genom hela USA med målet att åka tillbaka hem till New York. Paret stannade ett tag i Salt Lake City, i den amerikanska delstaten Utah, men fick snabbt lämna eftersom ett tjockt lager brandrök la sig över hela regionen.

Paret stannade i Grand Teton National Park, den 25 augusti. Det var sista gången någon hörde av Gabrielle Petito. Paret skulle därefter åka till nationalparken Yellowstone. Någonstans på vägen försvann 22-åriga Gabrielle Petito.

Gabrielle Petito beskrivs som en kvinna med blont hår och blåa ögon, som är omkring 165 lång och väger 50 kilo. Hon har flera tatueringar. Hon eftersöks nu av både polis och FBI över hela USA, men främst i närheten till nationalparken Yellowstone.

LÄS OCKSÅ: Pappa och mamma försvann med barnet – svaret om mystiska dödsfallet

LÄS OCKSÅ: Jonathan, Ellen och dottern hittad döda under mystiska omständigheter

Foto: FACEBOOK, YOUTUBE

Senaste nytt