Fredrik Ljungbergs ursäkt i tv – efter attacken mot Anders Svensson

Anders Svensson och Fredrik Ljungberg

Anders Svensson fick svidande kritik under VM 2006.
16 år senare ryter Fredrik Ljungberg ifrån – och kritiserar medias behandling.
– Jag skäms fortfarande över detta, sa han enligt Aftonbladet.
0:29

Efter reklamen: Anders Svensson "Naked Attraction blir spännande"

(0:29)

Slå på ljud

Anders Svensson, 45, insats i VM-matchen mot Trinidad och Tobago 2006 föll inte i supportrarnas smak. En läsarundersökning som genomfördes av Aftonbladet visade att 95 procent ville att Kim Källström skulle spela i stället.

Fansen buade ut Anders Svensson på träningarna och tog med sig plakat med elaka rubriker. I Mästarnas Mästare 2017 berättade han att tidningarna och fansens behandling gick för långt.

– Att man trycker upp lappar till alla svenska supportrar med ”In med Kim” … då kan de lika gärna skriva ”Ut med Anders”. Klart att de får tycka att någon annan ska spela men det blev överdrivet. Det gjorde fruktansvärt ont, sa han.

Anders Svensson

Anders Svensson fick hård kritik efter VM-matchen mot Trinidad och Tobago 2006.

ERICH STERING / TT

Fredrik Ljungbergs attack: ”Jag skäms”

Det har gått 16 år sedan Anders Svensson sågades längs fotknölarna, men laget har inte glömt vad han utsattes för. Under Nations League-matchen mot Serbien visades ett inslag med dåvarande tränaren Lars Lagerbäck, 73, som riktade hård kritik mot behandlingen av hans spelare.

När inslaget var slut visade det sig att även Fredrik Ljungberg, 45, som agerade expert under matchen, inte glömt vad kollegan utsattes för. Han sa bland annat att ”blodet vällde i kroppen” och att han var ”heligt förbannad”.

– När fansen började bua ut Anders på träningarna … Anders hade inte gjort något fel, han var inte dålig. Det var media som kom på en grej för att få till en schism

– Anders, om du ser det här så ber jag om ursäkt å mina och andra spelares vägnar. Jag mår fortfarande dåligt av det här i dag. Vi skulle ha bojkottat all media, vi skulle inte ha pratat alls, om det nu hade fått dig att må lite bättre. Jag skäms fortfarande över detta och irriterar mig något enormt, sa Fredrik Ljungberg enligt Aftonbladet.

Fredrik Ljungberg

Fredrik Ljungberg är fortfarande irriterad efter hur media behandlade Anders Svensson under VM 2006.

Anna-Karin Nilsson/EXP/TT
Breaking
Zlatan akut opererad – nu avslöjas okända hälsokampen

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Anders Svenssons svar efter Ljungbergs attack

När Anders Svensson för höra vad Fredrik Ljungberg sagt blir han varm. Den tidigare lagkamratens stöd betyder mycket, även om det gått 16 år sedan händelsen.

– Det är många år sedan och jag har i stora delar förträngt det. Men det är det mörkaste jag varit med om. Att de också upplevde som jäkligt jobbigt betyder en del så här även om det är 16 år senare. Jag är glad för det Fredrik sa. Jag uppskattar det och det betyder mycket för mig, sa Anders Svensson.

Lars Lagerbäck

Lars Lagerbäck gillade inte heller hur Anders Svensson blev behandlad.

Håkon Mosvold Larsen

Foto: ERICH STERING / TT, Anna-Karin Nilsson/EXP/TT

SENASTE NYTT!