Freddy McConnell, 32, blev gravid – folk trodde han hade ”ölmage”

32-åringen ville bli pappa – men det skulle visa sig bli en svår resa.– Om män hade behövt gå igenom detta varje gång, så skulle man aldrig sluta höra om hur jobbigt det är, säger 32-åringen i dokumentären.

Att bli pappa kan vara livets vackraste ögonblick. Men det är inte alla som får uppleva det – eller har en väldigt tuff resa dit. För transpersonen Freddy McConnell, 32, från Storbritannien har resan varit allt annat än enkel.

32-åringen arbetar som journalist på The Guardian och är en transperson. När Freddy McConnell fyllde 25 började han med det manliga hormonet testosteron.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST:
Ladda ned nya Hänt-appen här!

Det gav Freddy McConnell kraftigare hårväxt över kroppen, mer synlig muskulatur och mensen upphörde. 32-åringen valde däremot att behålla sin livmoder, men genomförde en brösttransplantation som tog bort överbliven bröstvävnad, skriver Nyheter24.

Magdalena Andersson måste byta ut flera ministrar innan mötet med kungen

Tvingades att sluta ta testosteron

2016 blev Freddy McConnell barnlängtan för stor. Han bestämde sig för att bli pappa – med sin egen livmoder. Men det tvingade honom att sluta ta hormontillskottet testosteron, för att kunna bli gravid.

I den nya dokumentären: Seahorse – The Dad Who Gave Birth, avhandlar Freddy McConnell graviditet och sändes på brittiska BBC tidigare i veckan. I dokumentären får man följa hans motgång – när hans röst blir ljus och hans kroppsformer går tillbaks till mer kvinnliga.

Under dokumentärens gång följer man 32-åringens kamp att hitta en lämplig spermadonator, till att kämpa mot hat och hot från både familj och anonyma troll.

Trodde Freddy hade ölmage

Men det fanns även många som inte förstod Freddy McConnells kamp. Många misstog hans gravidmage för ”ölmage”, skriver The Sun.

Dokumentärfilmen har hyllats för att belysa de samhällsproblem som många transpersoner genomgår när de vill leva ett vardagligt liv – som att bli förälder. Filmen följer 32-åringen kamp från att hitta en spermadonator – till förlossningen.

Tillslut kom barnet – och Freddy blev pappa

Tillslut kom Freddy McConnells efterlängtade son.

– Om män hade behövt gå igenom detta varje gång, så skulle man aldrig sluta höra om hur jobbigt det är, säger 32-åringen i dokumentären.

– Jag känner ett otroligt starkt band med honom, säger Freddy medan han kramar om sitt lilla barn.

– Jag vill vara nära honom, hela, hela tiden.

LÄS OCKSÅ: Kayden Coleman öppnar upp om graviditeterna: ”Erbjöd abort”

LÄS OCKSÅ: Min mamma fick mig när hon var 13 – ALLA tror vi är systrar

Foto: INSTAGRAM

SENASTE NYTT!