Ät onyttigt och går ner i vikt – mirakel-piller nära: ”Game changer”

24 mar, 2023 
Snart kan det finnas ett piller som gör att du går ner i vikt – oavsett vad du äter
Ingen träning, ingen nyttig mat – bara ett litet piller.
Sedan går du ner i vikt.
Nu är forskarna nära ett genombrott med ett med ”mirakel-läkemedlet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Karusellen går sönder – kraschar i marken
Karusellen går sönder – kraschar i marken

Det är forskare vid University of Texas Health Science Center som har arbetat fram vad som kallas ett ”game-changning-läkemedel”.

Under ledning av professorn Madesh Muniswarmy visat testerna av pillret att det förhindrar viktökning från mat med mycket fett och socker, och dessutom främjar viktminskning.

Med ett litet piller kan du i framtiden rasa i vikt.aleksej sarifulin

Mirakelpiller för sötsugna

En glädjande nyhet för alla som inte kan motstå sötsuget eftersom forskarna hävdar, hittills i teorin, att du kan äta precis vad du vill utan att behöva oroa dig för hälsorisker med viktökning.

– Ett av de främsta hindren för att människor ska gå ner i vikt är den hälsosamma kosten. Dessutom måste du vanligtvis kombinera den med ganska hård träning, säger forskaren Travis Madaris, som ingår i teamet, till New York Post.

Annons

– Detta läkemedel skulle vara en livsförändring för många människor, fortsätter han.

Då ska det användas

Forskningen är komplicerad men i korthet handlar det om att pillret modifierar en gen i kroppen som styr flödet av magnesium. Då ska kroppen kunna bearbeta fetter och sockerarter betydligt mer effekt.

– Mekanismen för läkemedlet är annorlunda än mekanismen för många av de andra läkemedel som finns på marknaden. Tanken är att den skulle kunna ingripa i någon som börjar gå upp i vikt, när deras läkare säger ”du måste börja träna och äta hälsosammare”, säger Madaris.

– Det kan vara ett tidigt ingripande för människor som blir överviktiga. Samtidigt kan de också användas till personer som redan är överviktiga, fortsätter han.

FOTO: TT/ARKIV

Annons