Forsbergs snuskiga t-shirtkollektion hyllas: "Äntligen tuttar!"

Landslagsstjärnan Emil Forsberg lanserar t-shirt med snuskig felsägning

Foto: Fredrik Sandberg/TT, Privat
Den svenske landslagsstjärnan Emil Forsberg har de sju senaste åren bott i Tyskland och behärskar vanligtvis det tyska språket.
Men en ekivok felsägning har blivit viral – och nu även förevigad i t-shirtformat.
Planstormare ångrar sitt val – blir totalt mosad av ordningsvakt
0:22

Efter reklamen: Planstormare ångrar sitt val – blir totalt mosad av ordningsvakt

(0:22)

Slå på ljud

Att lära sig tyska kan vara knepigt – fråga bara Emil Forsberg, 30. Landslagsmittfältaren, som utsågs till Sveriges bästa fotbollsspelare i fjol och därmed prisades med den omtalade Guldbollen, flyttade 2015 till tyska Leipzig. Efter många år i landet har Forsberg lärt sig att prata språket flytande.

Men fortfarande slinker det ut någon groda ur munnen här och var.

Efter RB Leipzigs historiska första cuptitel i våras uttryckte sig Forsberg minst sagt olyckligt på en presskonferens. I stället för att säga "äntligen titeln!" snavade han till på ordet "titel" och sa i stället "titten" (tuttar).

100 tröjor lottas ut

"Äntligen tuttar!", blev i fanskretsar en älskvärd felsägning och många har skrattat gott åt tabben. Så även huvudpersonen i fråga.

Nu har Emil Forsberg, enligt tyska Sport-Bild, på eget initiativ lanserat en kollektion med t-shirts med en bild av svensken som poserar med cuppokalen. De numera välkända orden syns under honom. 100 svarta t-shirts med detta motiv ska lottas ut.

"INGET SKÄMT – Leipzig-stjärnan lottar ut ’tutt-t-shirts", skriver Bild på Twitter. Dessutom har Emil Forsberg själv lagt ut en video på Twitter där han visar upp bilder på den färdiga tröjan.

"Det är världsklass att du vågar..."

Nu svarar flera följare att de vill ha den skojiga tröjan och de hoppas att den blir ett fast inslag i klubbens webbshop.

"Det är världsklass att du vågar driva med dig själv!", skriver en supporter.

"Älskar att du är med oss! Med eller utan bröst...", uttrycker en annan.

"Kommer den att finnas tillgänglig att köpa redan till nästa hemmamatch?", undrar en shoppingsugen följare.

FOTO: FREDRIK SANDBERG/TT, PRIVAT

FRÅN FÖRSTASIDAN