Företag stjäl hälsoprofilens bilder för att sälja bantningspiller

Danae Mercer är influencer och får se sina bilder kapas av olika varumärken.

Danae Mercer
Danae Mercer, 33, har flera gånger lagt upp bilder som visar hur ljus, redigering och poser kan manipulera oss på sociala medier.
Men nu tycks hälsoinfluencern själv blivit dragen vid näsan.
Flera företag har stulit hennes bilder för att kränga sina produkter.

Den 33-åriga influencern Danae Mercer bor i Dubai och har två miljoner följare. Hon har gjort sig känd genom att visa hur Instagrams filter, ljussättning, redigeringsappar och poser kan lura ögat.

Vi kan framstå som snyggare, smalare och mer vältränade med enkla knep. Budskapet från hälsoprofilen är att du inte ska lita blint på att bilderna i ditt flöde.

LYXLIV? Influencerns BLUFF avslöjad på flyget – av sin egen följare
Danae Mercer

Men nu är det influencern som blir lurad och bestulen. På sina bilder.

Stjäl bilderna

Den senaste tiden har Danae Mercer märkt hur hennes bilder används som ”före och efter”-bilder av en rad företag som vill kränga bantningspiller, hudkrämer och skönhetsprodukter som ska ta bort celluliter.

Utan att fråga eller betala en krona till Danae Mercer används bilderna av företag från Turkiet, Italien och Frankrike, skriver Daily Mail.

– Det här har pågått i över sex månader. Den senaste gången var förra veckan när ett italienskt företag använde mina bilder för att marknadsföra en produkt mot celluliter. De boostade annonsen på Facebook så många av mina italienska följare skrev till mig om det, säger hon till den brittiska tidningen.

FÅ FLER FASCINERANDE OCH SPÄNNANDE NYHETER OM AKTUELLA HÄNDELSER: In och följ Hänt Nyheter på Facebook här!

Företagen stjäl och använder influencerns bilder för att marknadsföra produkter utan att be om tillstånd.

Företagen stjäl och använder Danae Mercers bilder för att marknadsföra produkter utan att be om tillstånd.

Danae Mercer/Instagram

”Går emot allt jag står för”

Tilltagen provocerar Danae Mercer som tydligt där ställning mot skeva ideal och retuscherade bilder och vill få sina följare att förstå att trender kommer och går men att din kropp och ditt eget värde består.

– Som en kvinna som pratar så mycket om självkärlek och kroppstillit är det otroligt frustrerande att det här fortsätter hända. De här varumärkena som gör så här bryr sig int. De stjäl mina bilder för att sälja produkter som bokstavligen går emot allt jag står för.

LÄS OCKSÅ: EM 2021: Lyxhotellen som möter det svenska landslaget

LÄS OCKSÅ: Barn som äter veganskt blir flera centimeter kortare

FOTO: Danae Mercer/Instagram