För tidigt födde ”JC” får äntligen lämna sjukhuset: ”Mirakulöst”

Jimena ”JC” Macias

Jimena ”JC” Macias var bara 27 centimeter och vägde 700 gram vid födseln.
Hon överlevde mot alla odds.
– Jag hade önskat att den här historien hänt med alla barn som föds för tidigt, men det är tyvärr inte möjligt, säger läkaren Rebecca Ballard.
En björn gömmer sig i bilen – tjejen flyr i ren panik
Slå på ljud

Jimena "JC" Macias föddes hela 18 veckor för tidigt och vägde bara 700 gram. Vid födseln var hon inte längre än 27 centimeter och det var länge oklart om hon skulle överleva.

Mamman Juana Gallegos berättar att hon fick föda på Memorial Hermann, ett sjukhus i Texas som erbjuder specialvård för tidiga förlossningar. Direkt efter födseln lades Jimena i en ventilator där hon fick intravenös näring.

I 120 dagar låg hon på neonatalavdelningen. Mirakulös nog överlevde hon och kunde komma hem lägligt till Thanksgiving den 25 november.

Jimena ”JC” Macias

Jimena ”JC” Macias vägde bara 700 gram och var 27 centimeter lång när hon föddes. I 120 dagar fick hon intensivvård på ett sjukhus i Texas.

Twitter

”Gud hade visst andra planer”

Juana Gallegos säger till tv-kanalen KHOU 11 att det är ett sant mirakel.

– Jag trodde aldrig det var möjligt att vi skulle få tillbringa högtiden tillsammans. Gud hade visst andra planer, säger Juana Gallegos till KHOU 11, enligt People.

Pappan Eduardo Macias säger att han är tacksam att dottern fick komma hem på Thanksgiving, men att det viktigaste är att hon över huvud taget är vid liv.

– Vi är tacksamma på flera sätt och skulle inte få uppleva den tacksamheten om hon inte vore här, säger han.

Läkaren Rebecca Ballard: ”Tyvärr inte möjligt”

Jimena "JC" Macias kommer fortsätta behöva noggrann uppföljning, men enligt sjukhuset ser det ut som att hon kommer vandra runt på jorden fullt frisk.

Rebecca Ballard, läkare på Memorial Harmann, säger att Jimena ”JC" Macias är ett mirakelbarn.

– Jag hade önskat att den här historien hänt med alla barn som föds för tidigt, men det är tyvärr inte möjligt. Hennes historia representerar inte alla barn, men det gör samtidigt det så mycket mer mirakulöst att hon överlevde, säger hon.

Jimena ”JC” Macias

Jimena ”JC” Macias har i dag fått lämna sjukhuset och uppges må bra.

Twitter

LÄS OCKSÅ: 32-åriga mamman har fött tvillingar – TRE gånger om

LÄS OCKSÅ: 22-åriga Alexis virala XXL-tvillingar – storleken chockar

Foto: Twitter

FRÅN FÖRSTASIDAN