på spåret

Folkkära SR-profilens pik mot kollegan – efter nedläggningen: ”Långsam”

Folkkära SR-profilens hårda pik mot kollegan– efter nedläggningen

Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget
Sveriges Radios-stjärnpar har gjort sitt sista program tillsammans.
Nu berättar Thomas Nordegren om pikarna mot kollegorna:
– Är ni vakna?! hojtar han i sändningen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Theodor Engström berättar om attacken
0:38

Efter reklamen: Theodor Engström berättar om attacken

(0:38)

Slå på ljud

Sveriges Radios-stjärnpar meddelade i början av december att de skulle lägga ner det folkkära programmet SR-programmet Nordegren & Epstein.

Många uttryckte sin sorg – men med pompa och ståt gjorde radioparet en avslutningskonsert och talkshow i Berwaldhallen.

– Det har varit en enorm glädje att göra radioprogram tillsammans med Thomas Nordegren och alla fantastiska kollegor och det är därför jag har fortsatt i tolv år! Men det är bättre att sluta innan det börjar gå utför och därför är det dags just nu, sa Louise Epstein i ett pressmeddelande när nyheten släpptes.

– Jag har aldrig arbetat så länge med samma radioprogram och jag vet inte riktigt hur jag kommer att klara mig utan oförutsägbara direktsändningar tillsammans med Thomas Nordegren. Samtidigt är det roligt att jag fått förtroendet att utveckla en helt ny och ännu hemlig Sveriges radio-podd, fortsatte Epstein lite mystiskt.

Radarparet Louise Epstein, 57, och Thomas Nordegren, 67.

Foto: Bo Håkansson BHÅ

Har sänts sedan 2008 – varit med På Spåret

Louise Epstein, 57, och Thomas Nordegren, 67, har sänts sitt program i olika form sedan 2008. Till en början först med Nordegren, sedan tillsammans med Epstein.

Deras röster har hörts på måndag till torsdagar under eftermiddagarna på P1.

Men radarparet har även synts i tv-rutan – och tävlat i SVT-klassikern På Spåret. Ett deltagande som återigen lyfte deras namn i de svenska hemmen.

I slutet av januari avslöjades Louise Epstein och Thomas Nordegren ersättare. Eftersom radarparet varit ett stående inslag i P1 – så är de svåra att ersätta.

Katherine Zimmerman, Parisa Amiri, Kristoffer Ahonen Appelquist.

4 ersättare – dessa tar över

Inte mindre än fyra ersättare ska sända mellan måndagar och torsdagar under det nya namnet Talkshow i P1.

Ersättarna är: Journalisten Katherine Zimmerman, 54, tv-profilen Parisa Amiri, 32, komikern Kristoffer Ahonen Appelquist, 48, tidigare Bonnier AB-vd:n Jonas Bonnier, 60, är kvartetten som ska dela på uppdraget.

I SR-programmet Medierna i P1 uppmärksammades programmets förändring.
I en intervju med Thomas Nordegren frågas programledaren ut om sin relation till sina kollegor på P1 – eftersom den folkkäre programledaren gillar att pika programmet innan deras sändes, Studio Ett.

I början av intervjun avslöjas det att Thomas Nordegren var nervös. Han var rädd att reporten skulle ”grilla” honom.

– Det var ju sista chansen … Jag har ju sagt en hel del. Vi ligger ju hela tiden på gränsen för vad man får säga i public service. Men vi har inte blivit fällda så ofta, eftersom vi ligger under underhållningsavdelning. Vi kan alltid säga att det är ett skämt, berättar Nordegren.

Pikar sina kollegor – igen

På frågan varför han tycker om att pika sina kollegor i Studio 1 berättar avslöjar Nordegren anledningen bakom.

– Jag vill se dig i basker och baguette! utropar Nordegren till kollegan i Studio 1 som svarar lite reserverat, hörs i ett ljudklipp som spelas upp.

– Jag har ett så kallat hat-kärleksförhållande till Studio Ett. Jag var nämligen med och startade upp den en gång i tiden. Jag har dessutom varit chef för programmet. När jag sen kom tillbaka, så tycker jag det är kul att retas, berättar Nordegren.

– Tar jag ett sent telegram, eller nyhetshändelse, så har de ofta långsam planering, så kan jag tycka det är kul att retas med dem. De har nästan blivit en sport, berättar programledaren och kan inte hålla sig ifrån och pika sina kollegor igen:

– Jag kan tycka att de har för tråkiga reportage ibland. De planerar för länge. Studio 1 är lysande under breaking news, men förfärligt tråkigt om de ska planera långa program, säger Nordegren.

Foto: TT/Arkiv

FRÅN FÖRSTASIDAN