Flygvärdinnornas värsta lista - sju saker du gör som de hatar

26 jun, 2023 
https://image.hant.se/MoaByline.png.jpg?imageId=9788932&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Moa Risberg
Flygvärdinnorna listar - sju saker du gör som de hatar

Tider att passa, väskor att checka in och pass som inte ska försvinna.
Vett och etikett är lätt att glömma för den stressade resenären som ska iväg på semester.
Nu avslöjar flygvärdinnorna de sju värsta sakerna passagerarna kan göra på planet.

Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pappan loopar med sitt flygplan – sexårige sonen skräckslagen
Pappan loopar med sitt flygplan – sexårige sonen skräckslagen

Aftonbladet - Livsstil har träffat en flygvärdinna som tidigare jobbat på ett stort flygbolag. Hon avslöjar vilka beteenden som hon och hennes kollegor irriterar sig mest på hos resenärerna.

1. Byter blöja i flygplanssätet

Nöden verkar inte ha någon lag, i alla fall inte när det kommer till småbarnsföräldrarnas blöjbyten. Något flygvärdinnan berättar är vanligt att se under en flight, då många byter bajs- och kissblöjor på sina platser. Det är äckligt även för resenärerna.

– Passagerarna kan ibland räcka över en påse med spya eller bajsblöjor rakt i handen, i stället för att själva kasta det i papperskorgen, berättar flygvärdinnan för magasinet.

Flygplanet är flygvärdinnans arbetsplats – respektera det.
Flygplanet är flygvärdinnans arbetsplats – respektera det.

2. Skräpar ned med medhavd mat

Lite snacks kan väl gå an, men måste passagerarna verkligen ta med sig en hel måltid från snabbmatsrestaurangen på flygplanet? Och om de nu ska ha med sig medhavd mat, kan de väl åtminstone städa efter sig innan de går av planet?

Annons

3. Klagar, klagar, klagar

Flygvärdinnor kan sällan på något som helst sätt påverka att resenären är sen till ett resmål, därför avskyr de extra mycket när passagerarna klagar på förseningar.

– Hallå, jag är också sen, jag vill faktiskt också komma hem, säger flygvärdinnan som Livsstil pratat med.

4. Stör under säkerhetsgenomgången

Du har säkert hört säkerhetsgenomgången flera gånger förut, trots det finns det passagerare som hör den för första gången. Visa lite hänsyn och prata helst inte högljutt när någon försöker göra sitt jobb. Det är trots allt för resenärernas skull som flygvärdinnorna går igenom säkerheten på planet.

– Du skulle säkert dra nytta av att se säkerhetsgenomgången för hundrade gången OM en nödsituation skulle ske, säger flygvärdinnan.

5. Ringer på klockan oavbrutet

Flygvärdinnorna är där för att hjälpa och serva passagerarna under resan. Men måste du oavbrutet ringa på klockan? Be om hjälp för alla dina problem samtidigt, det finns fler resenärer på planet som behöver flygvärdinnornas hjälp.

När flygvärdinnorna kommer med serveringsvagnen vill de inte ha något i vägen som tar emot.
När flygvärdinnorna kommer med serveringsvagnen vill de inte ha något i vägen som tar emot.

6. Använder inte hörlurar på barnens Ipad

Att iPaden är räddaren i nöden när man vill hålla barnen lugna vet alla föräldrar. Även om det kan bidra till en härligare resa för alla passagerare, se till att inte glömma hörlurarna.

Annons

– Föräldrar ger sina barn en iPad på högsta volym så att alla runt omkring också tvingas lyssna på Babblarna, berättar flygvärdinnan.

7. Tar av sig skorna

Visst kan det vara okej att ta av sig skorna under en längre resa, men se till att ha koll på var du lägger skorna så de inte hamnar i mittgången. Flygvärdinnorna kommer inte förbi när de kommer med serveringsvagnen om det ligger massa skor och väskor i vägen.

FOTO: Peter Wixtröm/Aftonbladet/TT, Marina Lystseva/ITAR-TASS/TT

Annons