Duplantis mammas chock i SVT – efter flickvännen Desirés tårar: ”Sjukt”

Armand Duplantis fick kyssar av flickvännen efter världarekordet.

Stavhoppsstjärnan Armand Duplantis har gjort det igen.
Under natten till måndag tog 22-åringen VM-guld och satte ett nytt världsrekord – framför ögonen på den gråtande flickvännen Desiré Inglander och en chockad mamma Helena Duplantis.
– Jag har inga ord och jag vet inte hur han gör det där, säger flickvännen till Expressen.

Den 22-åriga Armand ”Mondo” Duplantis har minst sagt medvind. Fyra gånger tidigare har han tagit sitt eget världsrekord, senast i mars när han tog guld i inomhus-VM i Belgrad då han hoppade 6,20.

22-åringen saknade endast en medalj för att göra sin prishylla komplett – ett VM-guld utomhus.

Armand Duplantis var en riktig storfavorit inför herrarnas VM-final som avgjordes natten till måndagen. Och under sitt allra sista hopp, under sista VM-dagen lyckades 22-åringen med något ingen annan tidigare klarat av.

Flickvännens erkännande om tårarna: ”Gömmer det”

Armand Duplantis började finalen med att ta hem den sista medaljen han saknade, ett VM-guld. Detta efter att han satt ett nytt mästerskapsrekord på 6.06.

Men det var inte slut där. I sitt sista hopp på försökt till nytt världsrekord flög han över ribban på hisnande 6,21 utan att ens nudda ribban. Hela arenan exploderade när 22-åringen slog sitt eget världsrekord och sambon och flickvännen Desiré Inglander, 21, kunde inte hålla tårarna tillbaka.

– Jag måste ha solglasögon, annars kommer jag att börja gråta. Eller... jag har redan börjat gråta men jag gömmer det, säger hon till Expressen och fortsätter:

– Jag har inga ord och jag vet inte hur han gör det där. Det var ett så bra hopp. Jag är så glad att han vann men det här bevisar ju bara vilken galen person han är.

Flickvännen som följt med Armand Duplantis till USA för att stötta honom på plats berättar att hon varit riktigt nervös inför mästerskapet. Men efter världsrekordet stormade hon ner på innerplanen för att få krama om och kyssa sin pojkvän och världsrekordsinnehavare.

Chocken efter detaljen i rekordhoppet: ”Ruskigt”

Efter rekordhoppet kunde SVT-tittarna få se 22-åringens imponerande marginal över ribban. Som närmast var han hela åtta centimeter från ribban under världsrekordshoppet.

– Det är ruskigt, säger kommentatorn Jacob Hård i sändningen.

Och siffrorna imponerade även på hans mamma och tränare Helena Duplantis.

– Lägg av! Wow! Det är ganska sjukt, säger en chockad Helena till Expressen och tillägger att sonens prestation var helt magiskt.

FOTO: KAI PFAFFENBACH/Jessica Gow/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN