Flickvännen anklagade 53-åringen för hemska brottet – då mördades hon

Flickvännen Clair anklagade 53-åringen Ashley för hemska brottet – då mördades hon

FOTO: Humberside Police, Facebook
Trebarnsmamman Clair, 51, hade anklagat sin pojkvän Ashley, 53, för att ha begått ett fruktansvärt brott.
Då blev han rasande och ströp henne.
– Jag har dödat min flickvän, sa han sedan när han själv ringde till polisen, enligt The Sun.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Misstänkt mördare lyckas rymma under rättegången
0:35

Efter reklamen: Misstänkt mördare lyckas rymma under rättegången

(0:35)

Slå på ljud

Clair Armstrong, 51, och Ashley Kemp, 53, hade varit ett par i två år. De träffades på fallskärmsklubben Drop Zone, där de båda arbetade som instruktörer.

På senare tid hade däremot förhållandet blivit lite mer infekterat. Det hela startade med att Ashley i november 2022 blivit anklagad för att ha försökt våldta en tonårstjej – ett brott han greps för, men som han inte åtalats för – vilket flickvännen Clair konfronterade honom med.

Hon hade då redan sagt till sina vänninor att det var frostigt mellan henne och partnern och att hon förväntade sig att vara singel inom kort.

Ashley och Clair hade varit ett par i två års tid.

Ashley och Clair hade varit ett par i två års tid.

FOTO: Facebook

”Slutade med att jag ströp henne”

Den 4 november blev tragiskt nog den sista dagen i Clairs liv. The Sun skriver att hon åt middag med Ashley, sin bror och sin svägerska innan hon gick hem tillsammans med sin pojkvän. De började bråka om våldtäktsanklagelserna. Ashley skallade då Clair och tog ett hårt tag om hennes hals. Sedan ringde han till polisen.

– Jag har dödat min flickvän. Vi började bråka och det slutade med att jag ströp henne. Hon är uppe i sängen i sovrummet. Vi har bråkat, det var allt, och det blev tjafsigt, berättade han för polisens larmoperatör.

– Hon började skrika på mig och jag reagerade bara på det. Jag brukar aldrig göra det. Jag tryckte ner henne och kvävde henne, fortsatte han.

Clair Armstrong var mamma till tre stycken barn.

Clair Armstrong var mamma till tre stycken barn.

FOTO: Facebook

Sedan drog han iväg på vad som såg ut att vara ett självmordsförsök. Efter sitt samtal med polisen hoppade han in i sin bil och drog ut på motorvägen. Till slut krockade han in i ett träd, for igenom en häck och kraschlandade på en gräsmatta intill vägen. Polisen kunde identifiera hans bil tämligen snabbt.

Ett handskrivet brev hittades i hans kläder. Där hade han kommenterat våldtäktsanklagelserna:

Det är lögner. Det har krossat den här familjen. Det är dags att gå. Jag kan inte vara lycklig nu. Jag är så ledsen”, skrev han.

Döms för mord – får snart sitt straff

I rätten erkände Ashley Kemp att han dödat Clair. Han ville få det till att det var ett dråp, medan åklagare ville få honom dömd för mord. I slutändan blev han fälld för mord. Hans straff meddelas den 3 maj.

Ashley hade sår i pannan efter att han skallat sin flickvän.

Ashley hade sår i pannan efter att han skallat sin flickvän.

FOTO: Humberside Police

Under rättegången höll Clairs svåger Ian Farrell ett tal.

– Vi mottog nyheterna som krossade oss alla, de lämnade ett tomrum i våra liv som aldrig kan fyllas igen. Clair, vår underbara syster och mamma togs tragiskt nog ifrån oss på ett fruktansvärt sätt som vi aldrig kan acceptera eller förstå, sa han och fortsatte:

– Vi saknar henne enormt mycket och oavsett vad den ansvariga personen får för straff så kommer det aldrig lindra den smärta vi känner efter att ha förlorat henne.

FOTO: Humberside Police, Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN