hemska händelser

Fembarnsmamman död efter eldningsolycka – makens hjärtskärande ord

Nicole Foltz skulle hålla brasan vid liv – fick svåra brännskador och dog

FOTO: Facebook
Nicole skulle få fart på en brasa som höll på att dö.
Men något gick snett. Både hon och hennes ena son fick svåra brännskador och tre dagar senare dog hon.
– Hon hade en inre styrka som gjorde att alla älskade henne, säger maken Jeff.
Helgalna dryckesleken – brinner i håret
0:36

Efter reklamen: Helgalna dryckesleken – brinner i håret

(0:36)

Slå på ljud

Den otäcka historian har skakat hela Florida den senaste månaden. Fembarnsmamman Nicole Foltz, 38, död har påverkat inte bara hennes familj utan hela staten.

Hon och maken Jeff hade en stor fest den 14 november. När insekterna ute i trädgården i Tarpon Springs började bli för jobbiga valde de att tända en brasa för att på så sätt få dem att avlägsna sig. Efter ett tag höll elden på att dö och Nicole, som jobbade som servitris på lokala The Tarpon Tavern, bestämde sig för att få fart på den igen.

Nicole och Jeff gifte sig i fjol. Här är de med sina fem barn.

Nicole och Jeff gifte sig i fjol. Här är de med sina fem barn.

FOTO: Facebook

– Jag hade precis gått inomhus. Som jag har förstått det försökte hon hålla i gång brasan och festen, men när hon lade på en vedklamp till var det inte mycket till lågor. Hon trodde att det skulle ta fart igen med lite mer bensin och det gjorde det. Lågorna måste ha färdats längs strålen upp till dunken som exploderade i händerna på henne, säger Jeff till Tampa Bay-baserade WFTS.

”Jag lämnade aldrig hans sida”

Hon fick svåra brännskador på nästan hela sin kropp och dog dessvärre på sjukhuset tre dagar senare.

– Det är en sån där ogenomtänkt handling och olycka som man inte tror ska hända ens egen familj, säger Jeff.

Nicole är saknad av familjen, vänner och kollegor. Hennes vänner från restaurangen som hon jobbade på i flera år har startat en insamling till familjen.

Nicole är saknad av familjen, vänner och kollegor. Hennes vänner från restaurangen som hon jobbade på i flera år har startat en insamling till familjen.

FOTO: GoFundMe

Även parets elvaåriga son Jeffrey skadades i brandolyckan. Han fick andra och tredje gradens brännskador på närmare 40 procent av kroppen och behövde tillbringa tolv dagar på sjukhuset. Han kom hem lagom till sin egen födelsedag och var tillräckligt stark och frisk för att kunna gå två dagar efter hemkomsten.

– Jag lämnade aldrig hans sida, säger pappan Jeff.

Makens råd: Tänk på brandsäkerheten

Nu har familj och vänner startat en GoFundMe-insamling i Nicoles namn. De har redan fått in drygt 300 000 kronor – pengar som går till hennes begravning, sjukhusräkningar och för att Jeffrey ska kunna få den vård och hjälp han behöver framöver.

Jeff vill höja ett varningens finger till alla som planerar att elda och han vill att de läser på innan så de vet vad de gör.

– Jag vill inte behöva läsa om någon annan familj som går igenom det vi gör nu. Det är otänkbart. Fundera två gånger innan du använder bensin. Det är definitivt inte säkert, säger han till TFTS.

FOTO: Facebook, GoFundMe

FRÅN FÖRSTASIDAN