Familjens önskan efter 11-åriga sonens tragiska död – beslutet för askan

Matthew Gallagher

Den 11-årige Matthew Gallagher dog plötsligt oväntat i sömnen en natt när familjen låg och sov.
Nu vill föräldrarna uppfylla sonens stora dröm efter hans tragiska bortgång.
– Varje gång vi tittar upp mot natthimlen och månen så kommer vi veta att Matthew är där han verkligen hör hemma, säger mamma Cori Gallagher till People.
1-åringen faller ner genom brunnslocket
0:35

Efter reklamen: 1-åringen faller ner genom brunnslocket

(0:35)

Slå på ljud

Familjen Gallagher från Florida befinner sig i en bottenlös sorg. Det var i maj som deras liv skulle förändras för alltid.

Familjen låg och sov en natt när den hemska tragedin inträffade. Deras 11-årige son Matthew Gallagher dog plötsligt helt oväntat när han låg och sov, skriver People.

”Matthew berörde många på djupet under sitt korta liv på jorden. Folk ville ständigt vara nära honom och han hade en lekfull inställning till livet. Han hade en sådan fin själ och var så otroligt godhjärtad och brydde sig verkligen om alla han älskade”, skriver familjen på en GoFundMe-sida som startar.

Ville bli astronaut: ”Största dröm”

Efter 11-åringens tragiska bortgång har nu pappa Scott, mamma Cori och lillasyster Savannah bestämt sig för att försöka uppfylla deras älskade Matthews stora dröm – att få åka ut i rymden och till månen.

Enligt mamma Cori så hade sonen en stor kärlek till allt som handlade om rymden, så även NASA, raketer och att flyga. Och hon tror att han redan som liten visste att han hörde hemma uppe i luften.

”Hans största dröm var att bli astronaut och resa till yttre rymden. Han kunde berätta allt om månens olika faser och peka ut de olika planeterna på natthimlen”, skriver familjen på GoFundMe-sidan.

Christinas varning – bebisen höll på att kvävas

Se klippet här!

Mamma Cori: ”Matthew är där han verkligen hör hemma”

Nu har familjen samlat ihop pengar via donationer för att kunna skicka upp 11-åriga Matthews aska till månen. Detta via Celestis Memorial Spaceflights. Raketen Destiny Flight kommer att föra Matthews kvarlevor till månen i en "personlig flygkapsel", enligt företagets hemsida och planeras att skjutas upp under 2023.

– Varje gång vi tittar upp mot natthimlen och månen så kommer vi veta att Matthew är där han verkligen hör hemma, säger mamma Cori Gallagher till People och fortsätter:

– Vi visste att vårt enda sätt att hedra honom var att på något sätt ta honom till rymden.

FOTO: GoFundMe/Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN