Sue Radford är mamma till landets största familj – avslöjar julsumman

Sue Radford är mamma till landets största familj – avslöjar julsumman

Att fira jul i en av Englands största familjer är en dyr historia.
Nu avslöjar Sue och Noel Radford hur mycket det kostar.
”Då har det börjat”, skriver hon på Instagram.
Han var pappa till världens största familj
Slå på ljud

Att underhålla 22 barn kräver sina ansträngningar och ekonomi. Nu avslöjar Sue Radford, mamma till en av Storbritanniens största familj, hur mycket det kostar att köpa julklappar och julmat till alla barnen.

Redan nu har hon börjat planera inför den stora julen, som kommer med vissa utmaningar. Stora ordrar på leksaker har beställts online för att möta alla barnens behov.

För Sue Radford och maken Noel Radford är julen allt. De vevar igång alla cylindrar och kör som om det inte fanns någon morgondag.

Så mycket lägger Noel och Sue Radford på barnen varje jul

Och billigt blir det inte. Totalt lägger 22-barnsmamma och pappan 5 000 pund, cirka 60 000 kronor, på bara presenter till alla barnen. Det blir cirka 2 227 kronor per barn.

”Då har det börjat”, skriver Sue Radford i en story på Instagram.

Presenter mättar inte magen. Därför måste familjen även handla mat till barnen. Även det är en dyr historia. Varje jul köper de mat för cirka 4 000 kronor.

Sue kan slå in 20 paket på 15 minuter

Man kan konstatera att julsparandet börjar tidigt i familjen Radford. För att se till så att barnen får rätt presenter har alla fått en egen säck. Enligt The Sun så går det åt 70 rullar presentpapper varje år.

Sue Radford har legat i hårdträning och med åren har hon blivit skicklig på att slå in paket. Det har gått så långt att hon beskriver sig själv som en ”demonpaketerare” och hävdar att hon kan slå in 20 paket på 15 minuter.

Julen tillbringas i parets hus i staden Morecambe. De bor i ett tidigare vårdhem som rymmer fyra våningar, tio sovrum, en bar, jacuzzi och utomhusbio.

Barnens sovrum

Chloe, 25, Jack, 23, Daniel, 21, Luke, 20, Katie, 18, James, 17, Ellie, 15, Aimee, 14, Josh, 13, Max, 12, Tillie, 10, Oscar, 9, Casper, 8, Hallie, 5, Phoebe, 4, Archie, 3, Bonnie, 2, och Heidie bor i huset. I det här rummet sover några av barnen.

@theradfordfamily/Instagram

Sue blev gravid som 14-åring

Sue och Noel Radford träffade varandra tidigt i livet. Sue var bara 14 år gammal när hon blev gravid för första gången. Familjen har medverkat i programmet ”22 Kids and Countin”, där man får följa med i deras vardag.

Paret driver ett bageri tillsammans och har tidigare sagt att de aldrig behövt något bidrag för att försörja familjen.

Barnen Christopher, 31, och Sophie, 26, är de enda barnen som flyttat ut.

LÄS OCKSÅ: Landets största familj med 22 barn – så lever de sitt lyxliv

LÄS OCKSÅ: Familjen Radford har 22 barn – oväntade avslöjandet av barnen

Foto: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN