Pappa och mamma försvann med barnet – svaret om mystiska dödsfallet

Gifter hittades nedströms från där familjen hittades.

Foto: SHUTTERSTOCK
En hel familj hittades döda i ett naturreservat i Kalifornien.
Nu kan ett nytt fynd ge svar på varför pappa Jonathan, mamma Ellen och deras lilla dotter dog.
– Vi kommer göra allt för att hålla allmänheten säker, Elizabeth Meyer-Shields, talesperson för Bureau of Land Managemen.

Videon kunde inte hittas

En hel familj hittades döda i ett naturresisrevat i Kalifornien, något Hänt har rapporterat om innan. Nu tror sig myndigheterna veta svaret på frågan om varför familjen dog.

Över hela naturreservatet har flera vandringsleder varit avstängda på grund av farliga gifter i vattnet, som kommer från algblomning.

Familjen bestod av den brittiska pappan Jonathan Gerrish, som till vardags arbetade som ingenjör, hans fru Ellen Chung, deras ettåriga dotter Muji, samt familjens hund.

Alla hittades döda vid en campingplats i naturreservatet i Kalifornien.

Familjen hittades döda i ett naturreservat i USA.

Foto: Shutterstock

En anhörig anmälde familjen försvunnen i början på augusti. Polisen hittade snabbt familjens bil, som var modellen Ford Raptor. Den stod parkerad i närheten av naturreservatet Sierra National Forest, i Kalifornien. Därfirån hade familjen vandrat till fots till sin tältplats.

Polisen gjorde en fruktansvärd upptäck

Efter att ha undersökt området i närheten gjorde polisen en fruktansvärd upptäckt: Hela familjen hade dött. Cirka tre kilometer från där bilen stod parkerad.

Polisen hade i augusti inget svar på vad som kunde hänt familjen. Man misstänkte kolmonoxidutsläpp från nedlagda guldgruvor i närheten kunde ha lett till familjens tragiska bortgång.

Många frågor uppstod vad som skulle kunna ligga bakom familjens mystiska – och tragiska – död i augusti, tidigare i år. Nu tror sig myndigheterna veta svaret.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

VIDRIGT Polisen går till brutal attack – misshandlar 10-årig pojke med autism

Giftiga fynden

Omkring 20 kilometer nedströms från platsen där familjen hittades döda har myndigheterna funnit spår av algblomning. De giftiga algerna har i området rapporterats kunna ge ”extrem svår sjukdom”.

Många av de vandringsleder som finns i närheten av var familjen hittades döda har stängts av för allmänheten i Sierra National Forest. Myndigheterna vill däremot inte gå ut och bekräfta att det är algblomningen. Men myndigheterna har tidigare bekräftat att familjen inte dog av någon gasförgiftning, några vapen, eller att det låg nedlagda gruvor i närheten.

”Dessa algblomningar kan orsaka gifter som kan göra människor och djur extremt sjuka”, sa Elizabeth Meyer-Shields, som är talesperson för Bureau of Land Managemen.

Shutterstock

Algerna ger en ledtråd till svaret

Men nedstängningarna av vandringslederna kan ge en ledtråd till varför familjen dog, enligt brittiska tidningen Daily Mail.

– Dessa algblomningar kan orsaka gifter som kan göra människor och djur extremt sjuka, sa Elizabeth Meyer-Shields, som är talesperson för Bureau of Land Management, som kan liknas till det svenska Skogsstyrelsen.

– Vi kommer övervaka hur utvecklingen av algblomningen. Vi kommer göra allt för att allmänheten ska kunna vara säker, fortsatte Elizabeth Meyer-Shields.

LÄS OCKSÅ: Nygift 28-åring dog efter läkarnas miss – trodde det var ofarligt

LÄS OCKSÅ: Jonathan, Ellen och dottern hittad döda under mystiska omständigheter

Foto: Shutterstock

SENASTE NYTT!