Familjen har över 1,6 miljoner i skulder – har 11 telefonabonnemang

Familjen har över 1,6 miljoner i skulder – har 11 telefonabonnemang

Småbarnsfamiljen Sabrina och Abdullah från Malmö levde ett helt vanligt liv – tills Abdullah skulle sälja sin resturang och blev lurad på pengarna.
Men trots den usla affären fortsatte familjen spendera som vanligt.
I dag har de över 1,6 miljon konor i skulder.
– Jag är väldigt rädd för att vår ekonomiska situation kan förstöra vår relation med varandra, säger Sabrina i Lyxfällan.
Pappan tecknade 11 telefonabonnemang – sålde telefonerna för att betala räkningar
Slå på ljud

Sabrina och Abdullah bor tillsammans i Malmö, med deras två små döttrar och familjens hund. Fram tills nyligen hade småbarnsfamiljen det ganska gott ställt. Men allt skulle förändras när Abdullah skulle sälja sin resturang.

Innan sommaren hade familjen det bra ekonomiskt. De hade inga större bekymmer i livet – och kunde unna sig det mesta, berättar Abdullah för tv-programmet Lyxfällan.

– Vi gjorde allt som vi ville. Handla, gå ut och äta, säger Abdullah.

Plötsligt stod Abdullah utan arbete. Sabrina fortsatte att arbeta på endast 44 procent. Men familjen fortsatte att leva den livsstil de gjorde innan.

Men plötsligt skulle hela familjens livsstil ställas på ända. I försäljningen av Abdullahs resturang blev han lurad på pengar. Plötsligt stod han utan jobb, eller inkomst. Sabrina däremot fortsatte att endast arbeta 44 procent.

Förlorade jobbet – förändra inte livsstilen

Men familjen livsstil förändrades inte. Trots att familjens inkomster var mycket mindre, så fortsatte familjen att leva som innan den dåliga försäljningen av restaurangen.

– Jag beställde kanske fyra, fem paket i veckan, berättar Sabrina för Lyxfällan. I programmet visar hon upp en handfull jackor hon köpt, många med en prislapp över 10 000 kronor.

Men familjens vidlyftiga shopping har stoppats, på vissa fronter.

– Nu shoppar jag nästan aldrig. För jag kan inte beställa mer via Klarna och Cleo. Jag har inte skött mina betalningar, så det har blivit stopp.

"Jag beställde kanske fyra, fem paket i veckan", säger Sabrina. I dag får hon bland annat inte handla på Klarna.

I dag har familjen skulder över 1,6 miljoner kronor. Varje månad tvingas de välja mellan vilka räkningar de kan betala. Vissa räkningar måste helt enkelt förfalla.

– Vi prioriterar mat. Så barnen har det de behöver, säger Sabrina.

Det är inte enbart Sabrina och Abdullahs ekonomiska relation som går knagligt. Utan även deras kärlek. Stressen över deras ekonomiska situation, försäljningen av restaurangen har satt mycket press på småbarnsfamiljen. I dag pratar småbarnsföräldrarna knappt med varandra.

Men kärleken finns kvar, trots deras svåra situation.

– Jag saknar att få krama henne. Men de senaste åtta månaderna har vi inte varit nära varandra, säger Abdullah i tv-programmet.

– Jag är väldigt rädd för att vår ekonomiska situation kan förstöra vår relation med varandra, säger Sabrina.

I familjens garderob hittar Lyxfällans Magdalena Kowalczyk en fullsmetad garderob. Fylld till bristningsgränsen med barnkläder, jackor och andra plagg. Av dyra märken, noterar programledaren.

Familjens kök är dessutom nyrenoverat. Renovationen av köket gjordes efter den dåliga försäljningen av restaurangen, när Abdullah var arbetslös och Sabrina arbetade 44 procent.

– Vi renoverade köket på lånade pengar. Vi trodde vi skulle få pengar, som vi sen aldrig fick, berättar Abdullah.

Familjen har inte byggt upp en buffert till sina två små döttrar.

Har 11 stycken telefonabonnemang i sitt namn

Familjen har dessutom ett väldigt dyrt leasingkontrakt på en bil. Familjen fick chansen att avbryta kontraktet för 30 000 kronor. Då valde familjen att istället att teckna ett nytt kontrakt – på en helt ny bil.

Abdullah har dessutom elva stycken telefonabonnemang på sitt namn.

– Jag tog ut abonnemang på telefoner, som jag sedan sålde, berättar Abdullah i programmet.

Familjen får in, på ett genomsnitt, 33 7000 konor i månaden. Efter att Magdalena Kowalczyk räknar upp familjens hela månadsbudget. Enbart utgiften transport landar på 11 000 kronor. Familjen visar sig ha ett underskott på 44 600 kronor i månaden. Ingenting sparas undan, trots att de har två små flickor.

– Jag hade faktiskt önskat att man la lite på sparande, med tanke på att det är två små flickor som växer upp här, säger programledaren Magdalena Kowalczyk krasst.

”Du kan inte sitta här och hänga med huvudet”

Programledaren konstaterar även att båda parterna har gjort lika mycket fel. Det är inte en av dem som har försatt dem i den situation som de nu befinner sig i. Sabrina med sitt hejdlösa shoppande, eller Abdullah och sin dåliga försäljning.

Trots att Magdalena Kowalczyk försöker tala om för paret hur allvarlig deras situation är, så skruvar Abdullah på sig.

– Du kan inte sitta här och hänga med huvudet, utbrister programledaren skarpt.

Familjen har väldigt allvarliga ekonomiska problem. Efter många dåliga beslut har skuldberget vuxit – och hamnat hos kronofogden.

Abdullah har även en halv miljon hos kronofogden. När han väl kommer börja arbeta igen kommer löneutmätning ske. Sabrina har 313 000 skulder på 313 000 som förfaller hos Kronofogden.

Utöver skulderna hos Kronofogden har paret skulder på över 1,5 miljon kronor.

Hur det ska lösa sig för småbarnsfamiljen i Malmö, får ni se i veckans avsnitt av Lyxfällan.

LÄS OCKSÅ: Mamman och pappan har skuldsatt hela trebarnsfamiljen

LÄS OCKSÅ: Emma i tårar – vägrar skriva under kontraktet i Lyxfällan

FOTO: Viaplay / Viafree / TV3

FRÅN FÖRSTASIDAN