Familjen adopterar barn – med samma sjukdom som deras son

Familjen adopterar barn – med samma sjukdom som deras son

Från första stund när paret Monica och Josh träffade den lilla pojken från Kina visste de att de hittat rätt.
Lille pojken Tray led nämligen av samma sjukdom som parets biologiska son Tag.
– Att det har samma sjukdom gör verkligen att de har något att bonda över, säger Monica Poynter till PEOPLE.
Fortkörning slutar i galen bilkrasch
Slå på ljud

2014 föddes Monica och Josh Poynter sin första son. Men allt var inte väl och ve. Tag, som deras son heter, föddes med en allvarlig sjukdom, blödarsjuka typ A.

En potentiellt dödlig sjukdom, som gör att den drabbade inte kan sluta blöda. Sjukdomen är ofta ärftlig. Tiden efter förlossningen skulle bli svår för familjen. Ett litet skrapsår skulle potentiellt kunna vara slutet för parets lilla son.

Hela familjen Poynter samlad för en selife. Vi har från vänster mamma Monica, lille Trey, pappa Josh och sonen Josh.

Foto: HANDOUT/PRIVAT

”En vanlig missuppfattning”

– Det finns en vanlig missuppfattning att största faran för personer med blödarsjuka är ett yttre sår, men ett mycket allvarligare problem är inre blödningar som du inte kan se, särskilt från en huvudskada, förklarar pappan.

Men parets barnlängtan var inte över. Men de hade svårt att få barn naturlig väg igen. Av en händelse läste mamma Monica en artikel om en kvinna i USA som adopterat ett barn med samma sjukdom som Tag. Året var då 2019.

Det adopterade barnet kom från ett barnhem i Kina – och Monica kände direkt att adoption var något som var rätt för deras familj.

”Det finns alltid en anledning till allt”

Hon kontaktade snabbt en adoptionsbyrå som specialiserar sig på adoptioner utomlands. Paret gick genom adoptionsprocessen galant. Snart fick Monica se bilder på lille Trey i Kina – och hennes hjärta föll pladask.

– Det kändes som vi hade känt den lilla killen i evigheter redan, säger pappa Josh, till People.

– Det finns alltid en anledning till allt, säger Monica, som är 36 år gammal. Hon och maken är från den amerikanska delstaten Kentucky.

När Trey bodde i Kina led han av en allvarlig knäskada som tvingade den lilla pojken att ofta uppsöka vård. I dag har Trey tillgång till en ny preventivt medicin som hjälper honom i vardagen.

Foto: HANDOUT/PRIVAT

I Kina led Tray av en smärtsam knäskada, som tvingade honom att ofta besöka vården. I Kina fanns inte preventiva mediciner som paret Monica och Josh kunde ge sin biologiska son Tag. För det finns nämligen en ny medicin som kan förhindra den allra värsta symtomen för någon som lever med blödarsjukan, som heter emicizumab-kxwh.

Snart satt lillkillen på ett flyg till USA

Men snart skulle Trey sitta på ett flyg från Kina till Kentucky, Parets adoption hade gått igenom – och nu kunde även Trey få den nya medicinen. Åttaåriga Trey kunde till en början inte riktigt prata.

– Men han han ständigt ett jätteleende på läpparna, återberättar mamma Monica för People.

Det skulle inte heller dröja länge innan de två åttaåriga pojkarna skulle hitta varandra – som bröder. Ofta leker pojkarna med familjens två hundar på deras bakgård. Det cyklar och stojar som vilka pojkar som helst, mycket tack vare medicinen. Trey prata i dag flytande engelska.

I dag leker pojkarna som vilka grabbar som helt – men som bröder.

Foto: HANDOUT/PRIVAT

– Min nya favoritgrej är att jag har en brorsa att älska för evigt, säger Tag och brorsan Trey håller helt med.

– De är verkligen bröder i den sannaste mening. Jag och Josh känner oss välsignade, säger mamma Monica.

LÄS OCKSÅ: Sarah Howell adopterade barn – tvingades lämna tillbaka dottern

LÄS OCKSÅ: Kate och Adrian var barnlösa – plötsligt fick de ett oväntat samtal

Foto: HANDOUT/PRIVAT

FRÅN FÖRSTASIDAN