Ex-spionens avslöjande om Vladimir Putin: ”Har bara tre månader kvar”

Vladimir Putin

Vladimir Putins hälsa har varit kraftigt ifrågasatt.
Nu hävdar ex-spionen Christopher Steeve att presidenten bara har tre månader kvar.
– Det finns tecken, säger han.
0:25

Efter reklamen: Ryska publiken skanderar ”F**K THE WAR!”

(0:25)

Slå på ljud

Vladimir Putins, 69, hälsa har varit på tapeten ända sedan Rysslands invasion av Ukraina. Det spekuleras bland annat att han har svår cancer och Parkinsons. Även hans mentala hälsa har kraftigt ifrågasatts.

Enligt uppgifter till tidningen Newsweek ska Putin ha behandlats för långt framskriden cancer. Det ska också vara därför som han gjort få offentliga framträdanden den senaste tiden.

– Han är definitivt sjuk. Huruvida han är döende är endast spekulationer, sa en källa till tidningen.

Vladimir Putin

Vladimir Putin, 69.

Mikhail Metzel

”Förstår mer och mer”

Samtidigt tror flera experter att Vladimir Putins dagar vid makten är räknade. Journalisten Christo Grozev har tidigare sagt att Rysslands hopp om att ta över Ukraina minskar för varje dag som går.

– Jag tror att eliten inom militären, som har goda underrättelser, förstår mer och mer att kriget är förlorat, sa Christo Grozev till den västliga kanalen Radio Liberty, enligt tidningen Metro.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Ex-spionen ”Tre till sex månader”

Ex-spionen Christopher Steele säger att CIA och andra underrättelsetjänster tror att Vladimir Putin kan komma att avsättas inom en snar framtid. Hans sviktande hälsa skulle i så fall vara en av orsakerna.

– Jag ser inte att han skulle vara vid makten om tre till sex månader. Det finns tecken på att hans hälsa sviker honom. Om det som CIA och våra källor stämmer så kommer han snart att avsättas.

– Det här är en regim där folk måste vara rädda för ledaren och om hälsan gör att han inte kan göra sitt jobb så kommer man att flytta på honom, det är jag säker på, sa han i en intervju med BBC Radio 4.

Vladimir Putin

Vladimir Putins hälsa har ifrågasatts kraftigt. Här är han under ett läkarbesök efter en axelskada.

RIA Novosti

Foto: RIA Novosti, Mikhail Metzel

SENASTE NYTT!