Paul "Pen" Farthing räddade 173 hundar och katter från Kabul

Paul Farthings har räddat över 150 djur från oroligheterna i Kabul. Foto: privat

Paul Farthing och hans 173 hundar och katter är hemma i London igen.
Det skriver Nowzad på sin Facebooksida.
Vi har dock mycket kvar att göra”, skriver välgörenhetsorganisationen.

Den tidigare soldaten, Paul "Pen" Farthing, är hemma i London igen efter att, tillsammans med närmare 200 djur, lyckats ta sig ifrån Kabul och talibanerna.

Vi är lättade över att kunna bekräfta att Pen och Nowzad-djuren lämnat Afghanistan och är nu säkra. Vi har dock mycket kvar att göra eftersom vårt underbara lag i Kabul inte fick släppa igenom den sista slutspärren”, skriver Nowzad i ett inlägg på sin Facebooksida.

Det var ett förödande slag för oss. Vi jobbar nu extremt hårt för att får dem evakuerade och inte vila förrän de också är säkra. Våra tankar är för närvarande hos vår personal och de många djur och människor som blivit kvar. Vi kommer göra vårt yttersta för att hjälpa dem”.

Pen Farthing. Foto: privat

Djuren kan komma att avlivas

Enligt brittisk lag kommer djuren nu behöva sitta i karantän. En viss risk finns dock att djuren måste avlivas om det visar sig att de bär på några sjukdomar.

Paul Farthings räddningsaktion har varit en följetong i media. Bland annat har han fått massiv kritik för att han tänker mer på djuren än människorna. När försvarsministern, Ben Wallace, gästade Sky News var han tydlig med vad som gällde.

– Det kommer inte på frågan att jag kommer att prioritera djuren framför de män, kvinnor och barn som vi ser är i desperat behov vid gaten, säger han.

Pens sorg över att ha lämnat medarbetare kvar

Efter att den amerikanska presidenten, Joe Biden, ”ändrade politik” om vem som skulle evakueras, tvingades "Pen" se på hur afghanska medarbetare och deras familjer tvingades stanna kvar av talibanerna. För tidningen The Sun berättade han om sorgen.

– Det är så deprimerande att jag var tvungen att lämna dem bakom mig, sade han.

När Pauls norska fru, Kaisa, evakuerades från Afghanistan förra veckan gjorde hon i det i ett nästan tomt flygplan. Hon och en gravid amerikansk vän fick tränga sig fram genom ett hav av män, kvinnor och barn för att komma till gaten, rapporterar The Sun.

Dramat har satt en enorm press på brittiska tjänstemän, som desperat försökte evakuera så många som möjligt innan flygningarna stoppades idag.

Foto: Pen Farthing. Foto: Nowzad/privat

LÄS OCKSÅ: Hundar sköts ihjäl av myndigheter – som del av coronarestriktioner

LÄS OCKSÅ: Pappan pantsatte klocka för att ÖVERLEVA – nu är han miljonär

FOTO: Facebook/Nowzad/privat

SENASTE NYTT!