krimfall

Erkänner: Tove, 21, dog av misshandel – nekar till mord: ”Inte meningen”

Tove, 21, dog av misshandel – nekar till mord: ”Inte meningen”

Foto: Sven Lindwall/Expressen/TT/PRIVAT
Tove, 21, dog under misshandel i en av de misstänkta kvinnornas lägenhet.
Nu erkänner en av de misstänkta kvinnorna gravfridsbrott – men nekar till mord.
– Att målsäganden dog var dock aldrig meningen, säger 20-åringens advokat till Aftonbladet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”
0:30

Efter reklamen: 21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”

(0:30)

Slå på ljud

Fram tills nu har två misstänkta kvinnorna i 20-årsåldern nekat till all form av inblandning på det misstänkta mordet på Tove, 21.

Mordet i Vetlanda lördagen den 15 oktober har fått nationell uppmärksamhet – efter att en enorm sökinsats inleddes och att hennes kropp hittades i ett skogsbryn.

Två kvinnor, en 18-årig och en 20-årig, häktades snart efter att historien började nystas upp. Enligt medieuppgifter ska ett bråk mellan kvinnorna uppstått under lördagsnatten. Båda kvinnorna har fram till nu nekat till all form av inblandning.

Erkänner brott – men nekar till mord

Nu erkänner den 20-åriga kvinnan att ett fysiskt bråk uppstått i en lägenhet. Enligt Aftonbladet ska den misstänkte fått panik och sedan gömt kroppen.

Tove, 21, ska ha dött i den 20-åriga kvinnans lägenhet. Men den misstänkte nekar till mord.

– Att målsäganden dog var dock aldrig meningen. Det var en tragisk olyckshändelse och min klient har nu i polisförhör berättat vad som hände. Min klient har vidgått att det varit någon form av misshandelsbrott och det var olyckliga omständigheter som gjorde att målsäganden dog, säger kvinnans advokat Clea Sangborn till Aftonbladet.

– Efter det blev det en fullständig paniksituation och det efterföljande förloppet som innefattar gravfridsbrott har min klient numera erkänt, fortsätter advokaten.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Texten uppdateras.

Foto: Sven Lindwall/Expressen/TT/PRIVAT

FRÅN FÖRSTASIDAN