Ensamstående mammans kraftiga reaktion efter orden: ”Sälj dina ungar”

Magdalena Kowalczyk och Cecilia

Cecilia har över 700 000 kronor i skulder.
De alarmerande siffrorna får programledaren Magdaldena Kowalczyk att reagera kraftigt.
– Det är hög tid att Cissi konfronteras med vad hon själv åstadkommit, säger hon i Lyxfällan.
Ensamstående mammans kraftiga reaktion efter orden: ”Sälj dina ungar”
0:31

Efter reklamen: Ensamstående mammans kraftiga reaktion efter orden: ”Sälj dina ungar”

(0:31)

Slå på ljud

Ensamstående mamman Cecilia från Sundsvall har i flera år kämpat med en dålig ekonomi. Hon har ingen kontroll på pengarna och har under åren köpt på sig en drös med saker till sig själv och sin dotter.

Inte blir det bättre av att hon också har en papegoja, två hundar och hästar att underhålla. Djuren har fungerat som en ventil för kravlös kärlek, ett sätt att finna tröst när tiderna är svåra, och Cecilia kan inte ens svara på vad djuren kostat henne.

Problemet är att det är mycket pengar och varje månad lägger hon drygt 6 000 kronor på bara djuren. Det är inte hållbart när hon varje månad har ett underskott på 35 400 kronor.

Cecilias papegoja

Cecilia har flera djur i hemmet. På bilden syns Cecilias papegoja.

TV3

Galna skulden: ”Bisarrt mycket pengar”

Samtidigt har kronofogden beslutat om löneutmätning och den totala skulden har ökat till 773 634 kronor. Programledaren Magdalena Kowalczyk, 43, försöker betona allvaret och få Cecilia att inse vad som behöver göras för att få rätsida på ekonomin.

– Det är hög tid att Cissi konfronteras med vad hon själv åstadkommit. Hon har spenderat bisarrt mycket pengar och tagit lån och inte ens hållit koll på hur mycket det blivit, säger programledaren Magdalena Kowalczyk i Lyxfällan.

Magdalena Kowalczyk

Programledaren Magdalena Kowalczyk kan inte tro sina ögon när hon får veta att Cecilias skulder ligger på 773 634 kronor. ”Hon har spenderat bisarrt mycket pengar”, säger hon i Lyxfällan.

TV3

Livscoachens tuffa uppmaning

För att Cecilia ska förstå vilken svår ekonomisk sits hon sitter i kopplas livscoachen Philip Diab in. Han försöker betona allvaret och säger att det handlar om ansvar.

– Dina djur, som du säger varit din räddning genom livet, tänker jag också är din räddning, fast att du nu måste göra dig av med dem. Hur känns den tanken? frågar livscoachen.

Livscoachen Philip Diab

Livscoachen Philip Diab försöker få Cecilia att tänka om och förstå vikten av att göra sig av med djuren.

TV3

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Ta och sälj dina ungar”

Cecilia håller inte med och tycker att det är ett drastiskt beslut att fatta.

– Jag vet inte om du har barn, men om du har barn är det som att jag skulle säga ”Men du, ta och sälj dina ungar”, säger Cecilia.

Samtidigt är hon i ett läge där det är svårt att förhandla och Philip Diab fortsätter trycka på vikten att sälja djuren.

– Vi kan prata om metaforer och barn hit och dit, men det är inte vad det handlar om. Pengarna finns inte och ska du behålla djuren kommer de dö.

Cecilia

Cecilia tycker inte det är superkul att göra sig av med djuren.

TV3

Lyxfällan sänds tisdag 20.00 på Viaplay, Viafree och TV3.

LÄS OCKSÅ: Emma i Lyxfällan vägrar skriva under: Jag kan inte

LÄS OCKSÅ: Ensamstående Eva från Hjo måste avbryta inspelningen

Foto: TV3

FRÅN FÖRSTASIDAN