ullared

Enorma lyckan i Ullared – efter nya butiken öppnat: ”Perfekt!”

Enorma lyckan i Ullared – efter nya butiken öppnat: ”Bekvämt”

FOTO: TT/Arkiv
Nya butiken slår upp i Ullared – och skapar enorm glädje!
– Det är otroligt roligt idag. Äntligen fick Ullared sitt …, säger butikschefen Mia Frisk, till Hallands Nyheter.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ola-Conny Wallgren om bonusen i Ullared – det gör han för pengarna
0:51

Efter reklamen: Ola-Conny Wallgren om bonusen i Ullared – det gör han för pengarna

(0:51)

Slå på ljud

Ullared – byn varje svensk har besökt. Det enorma varuhuset Gekås är ett rent handelsmecka där du kan hitta allt du kan önska dig.

Men inte riktigt allt. Tills nu.

För länge har det saknats en detalj i Ullared, som varje år besöks av miljoner människor. 2019 slog man rekord med ofantliga 4,9 miljoner besök.

Ullared har nämligen länge saknat ett Systembolag. En detalj många människor har förundrats över, då allting annat finns i byn. Närmsta butiker har funnits vid kuststäderna Falkenberg, eller Varberg.

Glädjens dag! ”Perfekt”

Men i veckan slog den famösa butik upp sina portar, något Hallands Nyheter rapporterade om. På plats när portarna slog upp bland de glada gästerna var Gekås ägare, Thomas Karlsson, som fångades på bild när han räckte över en bomma till den nya butiken.

– Det har inte varit så bekvämt att åka till andra Systembolag när man tänkt att det har funnits i byn, säger Thomas Karlsson, ägare till Gekås.

Även lokalbefolkningen var glad, som Inga-Lill Emanuelsson, 74, som köpte sig en box vitt vin.

– Naturligtvis är det perfekt med ett Systembolag i Ullared. När allt annat finns här så passar det väl utmärkt, det är bekvämt att ha allting på ett ställe. Jag är ofta i Kungsbacka och handlar, där har man både Systembolaget, Ica maxi och Lidl på nära håll, säger 74-åringen till Hallands Nyheter.

FOTO: TT/Arkiv

FRÅN FÖRSTASIDAN