tt

En person anhållen efter mord och mordförsök i Örebro

En polissiren

FOTO: Johan Nilsson/TT
Två kvinnor fördes till sjukhus efter ett grovt våldsbrott i Örebro på lördagskvällen.
Under natten avled den äldre kvinnan av sina skador.
En person har nu anhållits för mord och mordförsök.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Annie Lööf (C) om misstänkta mordförsöket
0:46

Efter reklamen: Annie Lööf (C) om misstänkta mordförsöket

(0:46)

Slå på ljud

Brottet skedde i en lägenhet i Baronbackarna i Örebro. Polisen larmades dit vid 19.30-tiden efter att grannar sett och hört något som pågick i lägenheten.

De skadade personerna var två kvinnor i 25- respektive 50-årsåldern. Vid midnatt meddelade polisen att den äldre kvinnan har avlidit till följd av sina skador.

Polisen vill inte gå ut med vad personerna har för relation till varandra. Skadorna misstänks vara åsamkade med någon slags tillhygge, enligt polisen. Det ska inte handla om ett skjutvapen.

Platsen är avspärrad och en omfattande utredningsinsats är inledd.

– Vi har uppgifter att gå på men vad de består av vill jag inte gå in på, det är så pass tidigt, säger Lars Hedelin presstalesperson på polisen.

– Det finns folk som har uppgifter. Vi har en bild av vad som har hänt men det är inget vi kan berätta om. Och vi har att gå på när det gäller misstänkt gärningsperson, sa Hedelin på lördagskvällen.

På söndagseftermiddagen meddelade polisen att de nu efter intensivt arbete har gripit och anhållit en person misstänkt för mordet och mordförsöket. De vill dock inte lämna mer uppgifter i ärendet nu och det är alltså oklart om gärningspersonen har någon koppling till kvinnorna.

FOTO: Johan Nilsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN