En död och minst sju skadade i terrorattack – dubbla attacker

En bil ligger på taket i Tel Aviv

FOTO: Twitter
En man i 30-årsåldern har dött och minst sju har skadats i en skjutning i Tel Aviv i Israel.
Därefter har flera blivit påkörda med en bil.
Händelsen klassas som en terrorattack.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nytt brott införs i terroristbrottslagen
0:42

Efter reklamen: Nytt brott införs i terroristbrottslagen

(0:42)

Slå på ljud

En man i 30-årsåldern har dött och minst sju personer har skadats i en skjutning på strandpromenaden i Tel Aviv i Israel, enligt Haaretz.

En bil ska sedan enligt vittnen ha accelererat längs strandpromenaden och i hög hastighet ha kört på flera personer, skriver den israeliska tidningen Haaretz.

Terroristen sköts ihjäl

Bilen ska därefter ha voltat. Föraren tog sig ur fordonet och sköts ihjäl när han sträckte sig efter ett vapen, uppger polisen.

– Terroristen neutraliserades. Det var en terrorattack riktad mot civila, en bilattack, säger en talesperson för polisen till nyhetsbyrån AFP.

Händelsen klassas som en terrorattack, enligt israeliska myndigheter.

Offer mellan 17 och 74 år

Enligt Haaretz är dödsoffret en man i 30-årsåldern. De skadade uppges vara turister – tre män som är 39, 50 och 74 år gamla samt två kvinnor, 17 och 70 år. Skadorna är lindriga till måttliga.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu.

RONEN ZVULUN

Premiärminister Benjamin Netanyahu har till följd av attacken beordrat gränspolisen och militären att kalla in reserver för att öka säkerheten i Tel Aviv.

Fredagens dåd sker på årsdagen av masskjutningen vid en bar i centrala Tel Aviv, då en palestinsk man mördade tre personer och skadade flera.

Stor oro i Israel – flyganfall och raketer

Det har varit oroligt i Israel de senaste dagarna. Israel genomförde under natten mot fredagen flyganfall i Libanon och i Gaza, vilket var ett svar på att ett 30-tal raketer avfyrats mot Israel.

Enligt Israel ligger de palestinska grupperna Hamas eller Islamiska jihad bakom raketerna.

Under fredagen dödades även två unga kvinnor när en bil besköts i Jordandalen på Västbanken. Det rör sig om två systrar, en 15-åring och en i 20-årsåldern, som dödades samtidigt som deras mor skadades. Enligt flera medier, bland andra Sky News, hade båda systrarna dubbelt medborgarskap, israeliskt och brittiskt.

FOTO: Twitter

FRÅN FÖRSTASIDAN