Emma Deljeruds ruggiga upptäckt hemma i köket: ”Chockad”

ORMEN och EMMA DELJERUD

Emma Deljerud fick besök utav en ovälkommen liten gäst. FOTO: privat

FOTO: Emma Deljereud
Förra torsdagen gick en nyvaken Emma Deljerud till köket för att sätta på morgonkaffet.
Då upptäckte hon att hon hade fått en obehaglig gäst i sitt hus.
– Jag blev rädd och chockad, säger hon.

Många människor har säkert som morgonrutin att sätta på morgonkaffet det första man gör efter att man klivit upp ur sängen.

Precis det här gjorde Emma Deljerud, 34, i Kungsängen, norr om Stockholm, när hon gjorde den fasansfulla upptäckten förra torsdagen.

Efter att Emma tassat upp barfota till köket för att sätta på kaffebryggaren hör hon att det är någonting som väser.

Chockupptäckten: En huggorm

Hon börjar se sig omkring för att se efter vad det kan vara. När hon gör det, så ser hon hur en huggorm kryper omkring nere vid kaffesladden.

– Jag blev rädd och chockad. Det tog ett tag innan jag började leta efter lösningar. Jag hade en kökssoppkvast med en skyffel till här i köket. Jag tog den och så gick jag fram och försökte fösa ut den, säger Emma till SVT.

Emma Deljerud. FOTO: privat

FOTO: Emma Deljereud

Emma berättar att den största rädslan infann sig först efter att hon fått ut ormen. Hon började sedan fundera på hur i hela friden den lyckats komma in i huset, om det varit det länge och om det kunde tänkas finna fler.

– Jag flyttade hemifrån på en gång efter att den dök upp. Jag ville inte bo hemma, och det sitter kvar. Jag tittar alltid under kaffemaskinen nu, under kudden innan jag går och lägger mig, och jag går igenom barnens rum en extra gång, säger hon.

När Hänt News talade med Emma Deljerud under onsdagen har det gått några dagar sedan hon fick besök utav ormen. Hon berättar att det varit väldigt mycket reaktioner.

– Mitt i Stockholm tog upp det här först, och när jag var inne igår såg jag att det var över 800 hundra kommentarer. Många skriver "fy vad hemskt, jag hade också flyttat hemifrån", säger hon och fortsätter:

– Sedan finns det dem som säger att ormar är bra, de håller gnagare borta. Då tänker jag att jag hellre har en råtta under kaffemaskinen än orm. Men ändå, att det skulle komma ut så här för att det låg en liten orm i mitt lilla kök – jag är ödmjukt förvånad.

Fick ormen på film

Emma lyckades fånga den vilsna ormen på film.

– Anledningen till att jag filmade den var för att, dels ville jag verifiera efteråt vad det var för orm, dels i fall jag behöver kontakta Anticimex för att sanera eller se om fler ormar kommit in, då ville jag ha det dokumenterat, att jag faktiskt hade huggorm i huset, säger hon till Hänt News.

Emma fångade ormen på bild. FOTO: privat

FOTO: Emma Deljereud

LÄS OCKSÅ: Svenskarna överger pandemihundarna: ”Vi ser en kraftig ökning”

LÄS OCKSÅ: 7-barnsmamman får elaka kommentarer från främlingar: ”Är alla dina”

FOTO: Emma Deljereud