Amy förlorade tvillingen efter missfallet – systern räddades av gos

Amy Dutton med sin son

Amy väntade tvillingar.
Men ena barnet dog och det andra föddes för tidigt.
Då räddades dottern av mammans gos.
0:33

Efter reklamen: Flickans starka reaktion
 – får en hundvalp i julklapp

(0:33)

Slå på ljud

Amy och Scott Dutton var överlyckliga. De väntade tvillingar och såg fram emot att få presentera två nya liv för sin son. Nio månader senare skulle familjen på tre äntligen bli fem.

Dessvärre förlorade Amy ena barnet. Eftersom barnet dog i vecka 24 fick hon rent juridiskt inte registrera barnet som dödfött. I stället omnämnde man det som ett missfall.

Dottern Elise föddes bara några timmar senare. Hade hon varit fyra dagar yngre så hade Amy fortfarande kunnat göra abort. Hon var så liten att läkarna inte trodde att hon skulle klara sig.

Amy Dutton

Amy Dutton väntade tvillingar – men ena barnet dog.

Facebook

Så räddade mamman dottern Elise

Det framkommer inte hur lite Elise vägde, men det var inte mer än en konservburk med soppa. Dessutom föddes hon med ett hål i tarmen. Amy fick höra att överlevnadschanserna kunde öka om hon gosade med dottern.

Goset och ljudet av mammans hjärtslag skulle få Elises hjärtslag att bli starkare, och skapa en känsla av att hon fortfarande låg i livmodern. Flera timmar varje dag höll Amy om sin dotter. Successivt blev hon starkare och starkare.

Gravida Rebecca förbluffar läkarna – chocken efter upptäckten

Dottern fick äntligen komma hem

Elise föddes den 2 december förra året. För en månad sedan fick hon äntligen komma hem från sjukhuset. Att äntligen få komma hem med dottern var en obeskrivlig känsla för Amy och Scott.

– Jag trodde nästan inte att det var på riktigt, det var en dröm som gick i uppfyllelse. Jag har aldrig känt en sådan lättnad som när vi gick ut från sjukhuset och tog med henne hem, säger Amy till The Sun.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Mammans stora sorg – får inte kallas för tvilling

Elise hade varit enäggstvilling med barnet som dog, men eftersom det beskrivs som ett missfall får hon inte titulera sig tvilling i sitt födelseattest. Amy beskriver det som en sorg.

– Att få det på papper hade gett mig någon form av avslutning efter att ha gått igenom något så tufft. Vi lyckades i alla fall få ett minnesmärke och hennes aska. Det hjälpte oss i sorgeprocessen.

Scott Dutton och Amy Dutton

Amy och Scott Dutton med sin son.

Facebook

Foto: Facebook

SENASTE NYTT!