Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!
Elle, 30, kunde inte kissa på ett år – oavsett hur mycket hon drack

FOTO: SWNS
Föreställ dig då att inte kunna kissa på över ett år – oavsett hur kissnödig du än känner dig.
Det var fallet för 30-åriga Elle Adams innan hon diagnostiserades med en ovanlig sjukdom.
Elle Adams, 30, från London vaknade en morgon i oktober 2020 och kunde inte kissa. Oavsett hur mycket vätska hon drack ville vätskan inte komma ut – trots att hon var jättekissnödig.
När situationen blev ohållbar tog hon sig till akuten där läkarna upptäckte att en hel liter urin hade samlat sig i hennes kissblåsa.
– Jag kom till en brytpunkt – mitt liv var helt förändrat. Jag kunde inte genomföra en enkel uppgift som att gå på toaletten, berättar Elle för Manchester Evening News.
Inte förrän 14 månader senare förstod läkarna vad som var fel.

Mamman anklagad för att misshandla sin son – sanningen var helt annan
Hade en liter kiss i blåsan
En kvinnas kissblåsa kan hålla upp till 500 milliliter vätska, medan en mans ofta klarar upp till 700 milliliter. Elle tvingades vänta i fyra timmar innan hon fick hjälp på akuten. När hon kom till sjukhuset var blåsan nära att explodera.

Elle insjuknade i oktober 2020 och inte förrän 14 månader senare förstod läkarna vad som var fel.
FOTO: SWNSFör att lösa situationen fick 30-åringen en kateter som skulle tömma blåsan. Efter att ha besökt en urolog veckan därpå fick Elle lära sig att byta katetern själv. Det här skulle bli hennes nya vardag helt enkelt. För resten av livet.
Utan att veta varför hon helt plötsligt drabbats av oförmågan av kissa accepterade hon sin framtid. Men åtta månader senare gjorde läkarna framsteg.

I januari 2023 fick Elle en pacemaker som skickar elektriska stötar till urinblåsan.
FOTO: SWNSFick en pacemaker för kissblåsan
Tillbaka hos sin urolog berättade denna sina misstankar. Elle led kanske av Fowlers syndrom, ett tillstånd som drabbar unga kvinnor.
– Jag fick veta att jag troligtvis hade Fowlers syndom. De gick igenom behandlingsmöjligheterna som var få – vi försökte med medicin, men det gjorde liksom ingen skillnad, berättar Elle.
Det enda alternativet som skulle göra effekt var att genomgå en blåskontrollbehandling som fungerar som en pacemaker för kissblåsan.
I januari 2023 la sig Elle på operationsbordet.

Idag måste Elle fortfarande använda kateter, men inte lika ofta.
FOTO: SWNS– Det förändrar inte livet helt och hållet, men det kan hjälpa. Jag har fortfarande kateter men mycket mindre, omkring 50 procent mindre, berättar Elle och fortsätter:
– Det har gjort mitt liv lättare, efter två års helvete är det allt jag kan be om.
FOTO: SWNS