tragiska livsöden

Elle, 26, dog efter skotten på nattklubben – träffades av misstag

Elle Edwards, 26, dog inne på nattklubben Lighthouse under juldagsnatten.

FOTO: TT
Elle Edwards, 26, var en av de som föll offer för skjutningen på en nattklubb utanför Liverpool på julaftonskvällen.
Vännerna skulle fira in julen när tolv skott plötsligt avlossades rakt in folkmassan.
– Så fort jag förstod att det var Elle tänkte jag bara ”nej, nej, nej”, berättar väninnan.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Polisen bryter sig in hos knarkhandlare
0:28

Efter reklamen: Polisen bryter sig in hos knarkhandlare

(0:28)

Slå på ljud

Det var bara några minuter innan midnatt som en man avlossade tolv skott med automatvapen in på den fullpackade puben Lighthouse utanför Liverpool. Polisen tror att den tilltänkta måltavlan skadades av skotten, men han var inte den enda.

En av de som föll offer för skotten var kosmetologen Elle Edwards, 26. Tillsammans med vänner hade hon gått till puben för att ta en drink och fira in julen. Kvällen började med dans, drinkar och sång, skriver Aftonbladet.

– Jag kunde se henne på golvet, med människor omkring henne som försökte hjälpa. Så fort jag förstod att det var Elle tänkte jag bara ”nej, nej, nej”. Man känner sig så maktlös, det finns inget man kan göra, säger väninnan Jess som bevittnade händelsen.

”Plötsligt hörde vi smällar...”

Puben Lighthouse i Merseyside utanför Liverpool var proppad med glada julfirare som gått dit för att fira med vänner. Elle Edwards var där med flera vänner, bland annat vännen Jess som bevittnade 26-åringens död.

– Vi gick till baren för att ta en drink och plötsligt hörde vi smällar, som fyrverkerier. Vi hade dansat och sjungit och nu ligger hon på golvet, berättade väninnan Jess för Sky News.

Elle Edwards.

Elle Edwards, 26, träffades av gärningsmannen skott när hon firade in julen med vänner.

FOTO: Merseyside Police

Flera personer träffades av skotten. Elle blev skjuten i huvudet och samtidigt som de oskyldiga människorna föll till golvet flydde gärningsmannen i en svart Mercedes.

Elle dödförklarades på sjukhuset. Hon var den enda som dog.

– Att bli mördad på det här fruktansvärda och brutala sättet genom det otroligt fega agerandet är helt obegripligt för oss alla, sa den lokala polischefen Con Critchley på natten utanför puben.

Blommor utanför puben.

På annandagen samlades nära och kära för att lämna blommor och ta farväl av Elle Edwards.

FOTO: Ioannis Alexopoulos/LNP/Shutters/TT

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

”Förtjänar att uppleva varje jul bakom galler”

Polisen tror att anledningen bakom julaftons-skjutningen är en dispyt mellan kriminella gäng som bråkar över den lokala drogmarknaden. En av de som skadades av skotten tros vara måltavlan för skjutningen.

En man i 30-årsåldern har gripits misstänkt för mord och en man i 19-årsåldern har gripits misstänkt för att ha hjälpt till att planera den brutala attacken. Polisen söker fortsatt efter mannen som avlossade skotten. Han som flydde i det svarta bilen.

En man lämnar blommor.

Elle Edwards syster som flugit hem från Dubai för att fira jul var också på puben, men gick hem tidigt.

FOTO: Ioannis Alexopoulos/LNP/Shutters/TT

”De som dödade Elle Edwards är ynkryggar. Alla som var inblandade i skottlossningen förtjänar att få uppleva varje jul bakom galler. Vi kommer göra allt för att finna rättvisa för Elle och hennes familj”, skriver polisen på sin Twitter.

På annandagen samlades nära och kära utanför puben för att säga farväl till Elle.

FOTO: Merseyside Police/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN