Elias, 7, klättrade ner i soptunna och försvann – räddades till slut

Nyfikna 7-åringen klättrade ner i sopkärlet. Då kom sopbilen.

Foto: FOX NEWS
En nyfiken 7-åring klättrade ner i en soptunna.
Men precis då kom sopbilen förbi – och pojken höll på att bli krossad. Han räddades i sista stund av en uppmärksam sopgubbe.
– Jag var väldigt rädd. Det kändes som jag skulle bli potatismos, säger Elias Quezada, tv-kanalen WTVT.

Elias Quezada, 7 år, bor i Tampa, USA. Han är som vilken annan 7-åring som helst väldigt nyfiken och äventyrlig av sig. Men ett av Elias Quezada äventyr höll på att sluta ohyggligt.

Pojken undrade hur det kändes att vara sopor, eller en sopa. Han klättrade då helt sonika ner i en soptunna och gömde sig. Men strax efter kom sopbilen, som skulle tömma soporna.

Sopbilen tog tag i tunnan med sin mekaniska arm. I kärlet låg 7-åringen fortfarande och gömde sig. Sopbilen tömde innehållet i bilens kross, som plattar till soporna så att transporten blir mer effektiv.

”Det kändes som jag skulle bli potatismos”, berättar 7-åriga Elias för tv-kanalen.

Foto: FOX NEWS
I TÅRAR 20-åriga mamman död efter känslokalla dådet

Men Elias hade änglavakt – eller åtminstone sopgubbsvakt

Turligt nog för Elias Quezada fanns det denna dag en vaken person i närheten. En uppmärksam sopgubbe, som lade märke till att något inte stämde, och som tryckte på nödstopp. Med det så räddade han 7-åringens liv.

– Ja, jag var rädd. Det kändes som jag skulle bli potatismos, berättar 7-åriga Elias Quezada för lokala WTVT, som tillhör nyhetskanalen Fox news.

Foto: FoXNEWS

inne i huset fanns Elias Quezada farmor Carmen Salazar. Hon berättar för tv-kanalen att hon hörde skrik från gatan. Hon trodde först att sopbilen hade kört på pojken, eller var klämd under hjulen. I verkligheten var svaret betyldigt värre – även om allting slutade bra för Elias Quezada.

Sopgubben Waldo Fidell hyllas som hjälte: ”Var en dålig dag för mig”. Det var han som la märke till på sin videoskärm att något inte stod rätt till.

Waldo Fidel hyllas som hjälte: ”Var en dålig dag för mig”

Som tur var sopgubben Waldo Fidel bakom ratten på sopbilen denna dag. Inifrån sin hytt har nämligen sopbilen ett övervakninsgsystem. På en av tv-skärmarna kunde Waldo Fidel hur en liten pojke föll ner i sin sopbil – och ner i krossen. Waldo Fidel slog snabbt på nödstoppsknappen – och med det räddade den lilla nyfikna pojken.

– Det var en dålig dag för mig. Jag blev verkligen skärrad, berättar sopgubben Waldo Fidele för WTVT.

Elias har lärt sig sin läxa. Nästan Han menar att mindre kärl – som inne i huset kan vara säkra.

Foto: FOX NEWS

Shawn Plunkett är ansvarig för Tampas hela sopsystem, Waste Connections of Florida Operations. Med det även var soporna tar vägen – för allt eldas nämligen upp i den amerikanska staden. Ett öde man inte önskar något – allra minst en nyfiken 7-årig pojke. Shawn Plunkett hyllar sin kollega som hjälte.

– Han är verkligen en hjälte. Om han inte hade uppmärksammat jobbet så skulle vi alla leta efter en försvunnen 7-åring idag", säger Plunkett till Tampa Bay Times.

– Ingen skulle någonsin ha vetat vad som hände honom, säger Shawn Plunkett som spekulerar i det öde som hade drabbat Elias Quezada.

Elias har lärt sig sin läxa – nästan

Elias Quezada berättar att han verkligen nu lärt sig en läxa. I varje fall när det kommer till att känna sig som en sopa, för det kan sluta väldigt dåligt. Om inte kärlet är mindre, menar pojken.

– Om det är en mindre soptunna, som inne i huset, då kanske allt går bra, säger den nyfikna pojken till WTVT.

LÄS OCKSÅ: Ponny utsatt för djurplågeri – tvingades stå med igentejpad mule

LÄS OCKSÅ: Iris, 82, om heta stunderna med 45 år yngre maken

Foto: FOX NEWS

Senaste nytt