Elaka kommentarerna efter parets bröllop: ”Hon gör det för pengarna”

Både Hanna Aylward och Shane Burcaw får utstå elaka kommentarer.

Privat
De träffades när de pluggade och blev blixtkära.
Men Shane Burcaw, 29, och Hanna Aylward, 25, får utstå elaka kommentarer efter bilden från bröllopet:
”Hon gifte sig för pengarna” och ”den här bilden är photoshopad”, skrev människor.
Slå på ljud

Shane Burcaw hade egentligen gett upp tanken på romantisk kärlek när han flyttade hemifrån för att börja plugga på collage.

Han har på grund sjukdomen Spinal muskelatrofi, SMA, varit rullstolsburen sedan tvåårsåldern. Som vuxen hade han accepterat sin funktionsnedsättning helt, men däremot hade han ofta känt sig utanför och det var först på collage som han fick nära vänner och kände att han fick vara med på riktigt.

Men att bli kär, det trodde han inte att han skulle få uppleva.

GRATTIS! Svenska modellen Frida väntar barn med fotbollsstjärnan

Visste redan på första dejten

Men så kom Hanna Aylward in i hans liv.

De började dejta och blev snabbt ett par. Redan på första dejten kände Shane att det var något alldeles extra mellan dem.

Ett tag tvingades de ha ett distansförhållande, men i dag bor de tillsammans i Minnesota.

Tillsammans har paret en populär Youtube-kanal där de delar med sig av sitt liv och vardag.

”Gifte mig med mitt livs kärlek”

Efter fyra år tillsammans överraskade kärleksparet i september förra året sina vänner och familj med ett bröllop över Zoom.

”På fredagen den fjärde september gifte jag mig med mitt livs kärlek. Det var inte den stora festen som vi hade planerat för, men det var perfekt”, skriver Hanna på Instagram.

– Efteråt beställde jag och Hanna italienskt från vårt favoritställe och hade en ljuvlig middag med hämtmat. Det var ett väldigt typiskt pandemi-bröllop. Ingenting lyxigt, säger Shane Burcaw till People.

Både Hanna Aylward och Shane Burcaw får utstå elaka kommentarer.

Efter att Hanna Aylward publicerat bröllopsbilden strömmade eleka kommentarer in. Även om de flesta lyckoönskade paret tar det energi att behöva läsa och rena bort taskiga ord och förolämpningar.

Instagram

Både Hanna Aylward, 25, och Shane Burcaw, 29, har fått utstå elaka kommentarer från främlingar som verkar ha svårt att acceptera att de är kära.

De trodde att giftermålet kanske kunde få de vassa tungorna att tystna, men dessvärre hade de fel.

”Hon gifte sig för pengarna”

När de la upp sin bröllopsbild skrev folk saker som:

”Har hon en annan partner hon har sex med?”

”Är han rik eller något?”

”Jag är rätt säker på att hon gifte sig för pengarna och inte av kärlek”

Kommentarerna är tröttsamma, jobbiga att rensa bort och förstås väldigt sårande, även om Hanna och Shane vid det här laget är vana vid att hantera folks arroganta okunskap.

– Att få taskiga kommentarer är ingenting nytt. Men jag trodde att när vi väl gift oss skulle folk tänka ”Oh, okej, det är på riktigt”, eftersom vi fått kommentarer om att vi är fake och att vi gör det för publicitet eller så skriver folk ”hon gör det för pengar eller för sin Youtube-kanal”, säger Hanna Aylward.

”Är funkofobi”

Shane Burcaw säger att kommentarerna är ett uttryck för ”ableism”, funkofobi på svenska.

– Jag tror det finns en underliggande syn i samhället som säger att människor med funktionsnedsättning inte är värda eller värdefulla som romantiska partners. I vårt fall är det inte sant. Vi försöker bara visa folk att vårt liv är normalt och fånigt och kul. Funktionsnedsättningen är en del av det, genom ignoransen vi möter, men den hämmar inte vårt liv, säger han.

Även Hanna möter fobiska kommentarer på sin sociala medier, som hon tror människor skriver för att framställa henne som en god person, men som ändå skadar.

Shane Burcaw och Hanna Aylward har varit tillsammans i över fyra år och är gifta – ändå ifrågasätts deras känslors äkthet.

Shane Burcaw och Hanna Aylward har varit tillsammans i över fyra år och är gifta – ändå ifrågasätts deras känslors äkthet.

Privat

”Är ingen börda”

Ofta skriver folk saker som att Hanna uppoffrar allt för att vara med Shane.

”Det insinuerar att Shane är en börda eftersom han har behov av hjälp med fysiska aspekter i vardagen och man antar att hela min existens går ut på att hjälpa. Inget av det där är sant. Jag är i en stöttande, hälsosam och fantastisk relation med Shane”, skriver hon på sina sociala medier.

LÄS OCKSÅ: Nirvana-bebisen stämmer bandet för ”sexuellt utnyttjande”

LÄS OCKSÅ: Stjärnan var USA:s längste man – blev bara 38 år

FOTO: Privat

SENASTE NYTT!