Alecta utser ny vd

Alecta utser ny vd

Alectas tillförordnade vd Katarina Thorslund fortsätter leda Alecta inför det att Peder Hasslev tillträder som ny vd i september. Arkivbild

Claudio Bresciani/TT

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pensionsförvaltaren Alectas styrelse har utsett Peder Hasslev till ny vd. Han tillträder i september, skriver Alecta i ett pressmeddelande.

Hasslev är för närvarande vd för det statliga riskkapitalbolaget Saminvest AB och styrelseordförande i Danmarks största kommersiella pensionsförvaltare PFA Pension.

Hasslev rekryteras sedan den tidigare Alecta-chefen Magnus Billing avgått i kölvattnet på de stora förluster Alecta gjorde på riskfyllda bankinvesteringar i USA tidigare i år.

"Det viktigaste just nu är att återskapa förtroendet hos kunderna för att Alecta kan fortsätta skapa stora kundvärden. Jag ser också fram emot att utveckla organisationen tillsammans med alla de kompetenta personer som idag arbetar på Alecta", säger Hasslev i pressmeddelandet.

Godkännande av tillträdande vd för Alecta är föremål för sedvanlig prövning hos Finansinspektionen och fram till dess att Hasslev börjar på Alecta fortsätter Katarina Thorslund som tillförordnad vd.

FRÅN FÖRSTASIDAN