Efter infekterade kärleksdramat – polischef lämnar sin post

Regionpolischef Mats Löfving får andra arbetsuppgifter, meddelar polisen via att pressmeddelande.

Foto: Sofia Ekström/SvD/TT
Regionpolischef Mats Löfving får andra arbetsuppgifter, meddelar polisen via att pressmeddelande.
Nu kommenterar han själv beslutet.
21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”
0:30

Efter reklamen: 21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”

(0:30)

Slå på ljud

Efter den omtalade kärleksaffären i polisledningen, mellan Lind Staaf, underrättelsechef på Noa och regionpolischef Mats Löfving, så petas nu den senare från sin tjänst. Det meddelar polisen i ett pressmeddelande.

Hänt Nyheter har tidigare berättat om den infekterade kärleksaffären i polisledningen. Linda Staaf själv har kallat det hela för en smutskastningskampanj.

– Det är en smutskastningskampanj mot mig som kvinna och chef inom polisen. Fakta undanhålls och förvrängs, säger Linda Staaf och fortsätter:

– Det är uppenbart att många män inte klarar att en kvinna får makt och inflytande. Det som sker nu är skamligt, säger hon till Dagens Nyheter.

Tilldelas andra arbetsuppgifter

Enligt pressmeddelandet tilldelas Löfving andra arbetsuppgifter, medan biträdande regionpolischef Mattias Andersson går in som tillförordnad regionpolischef från och med idag, den 12 december.

”Med anledning av den senaste tidens uppmärksamhet kring regionpolischefen i Stockholm, Mats Löfving, samt den förundersökning rörande grovt tjänstefel som åklagare vid särskilda åklagarkammaren inlett, har rikspolischef Anders Thornberg beslutat att Löfving tills vidare kommer få andra arbetsuppgifter.”

Rikspolischef Anders Thornberg har tilsatt en särskild utredare, Runar Viksten, att göra en fullständig genomlysning av händelsen.

Mats Löfving: ”Stora uppmärksamheten”

Mats Löfving kommenterar själv belsutet för SVT Nyheter.

”Jag har blivit polis och därefter polischef för att fullfölja polisens fina uppdrag att göra konkret medborgarnytta. Det har inte varit möjligt den senaste tiden på grund av den stora uppmärksamheten på bland annat mig som person, där igenkänningsgraden dessutom varit begränsad. Därför är det bra att det inleds en förundersökning så alla får de svar som efterfrågas. Efter samtal med rikspolischefen kliver jag åt sidan under pågående utredning. Det är av största vikt att medarbetarna får arbetsro för att kunna fokusera på vårt viktiga uppdrag”, säger Mats Löfving i en skriftlig kommentar till SVT.

Foto: Sofia Ekström/SvD/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN