Drottning Elizabeth, 96, ställer in fest – stoppas från traditionen

Illavarslande hälsorykten om drottning Elizabeth, 96.

Foto: TT
Illavarslande rykten om drottning Elizabeths hälsa sprids – efter att stora delar av traditionsenlig välkomstfest ställs in, skriver Daily Star.
Drottning Elizabeth kliver av tåget utan hjälp
0:25

Efter reklamen: Drottning Elizabeth kliver av tåget utan hjälp

(0:25)

Slå på ljud

Allt fler känner oro över drottning Elizabeths hälsa. Den 96-åriga monarken har under året blivit tvungen att ställa in flertal traditionsenliga evenemang på grund av hälsoproblem. Nu har det hänt igen.

Denna gång har välkomstfesten vid Balmoral Castle i Skottland fått stryka på foten.

Anledningen? Återigen 96-åringens hälsa, enligt den brittiska tabloiden Daily Star. Evenemanget, som vanligtvis är djupt uppskattat av drottningen, har skurits ner rejält. Istället ska ett ”litet, privat evenemang” hållas.

”En bitter besvikelse”

Men den traditionsenliga militärinspektionen av Guard of Honour, från Balaklava Company, 5th Battalion, The Royal Regiment of Scotland, ställs in. En uppgift som bevisligen ansågs vara för tung för den 96-åriga drottningen.

En källa till den brittiska tabloiden The Mirror säger att den inställda festen är en bitter besvikelse.

– Det traditionsenliga välkomnandet till Balmoral är normalt cementerat i drottningens kalender och något Hennes Majestät verkligen tycker om. Hon brukar då kunna hälsa på lokalbefolkningen som reser för att se henne.

– Det är en bitter besvikelse att ceremonin inte kommer att äga rum i sin traditionella form, säger källan till The Mirror.

Foto: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN