Dottern Nellis ilska efter Sebastian Larssons ödesbeslut: ”Arg”

Sebastian Larsson

Sebastian Larsson tog nyligen ett beslut som han lovat sig själv att aldrig ta.
Det fick dottern Nellie att reagera kraftigt.
– Hon var ganska arg och irriterad på pappa faktiskt, säger han till DN.

Sebastian Larsson vandrade av planen med tunga steg. Förlusten mot Ukraina i åttondelsfinalen satte stopp för ett EM där Sverige visat prov på modig, frenetisk och underhållande fotboll.

Vad de svenska supportrarna inte visste då var att Sebastian Larsson, eller ”Seb” som han kallas i folkmun, gjort sin sista match. Det snöpliga uttåget satte stopp för en lång och framgångsrik landslagskarriär.

Från och med den dagen skulle "Seb” aldrig mer ta på sig den gulblå tröjan för att representera sitt land som spelare.

Sebastian Larsson

Några veckor efter det tuffa EM-uttåget tog Sebastian Larsson beslutet att lämna landslaget. Det blev 13 år, 133 landskamper och 5 mästerskap i landslaget för ”Seb”.

Pontus Orre/Aftonbladet/TT

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Gjorde det han själv lovat att aldrig göra

Eskilstunasonen och mittfältaren med de gudabenådade fötterna, eller vinnarskallen med de känsliga inläggen, dröjde med att lämna ”ett av de tuffaste besluten i min karriär”. Och det var nog lika bra, det hade som supporter varit ett av de tuffaste beskeden att hantera direkt efter ett uttåg.

I en intervju med DN säger ”Seb” att han var både fysiskt och mentalt utmattad efter EM. Beslutet att lämna landslaget var inte glasklart. Samtidigt, är något som varit en så stor del av ens liv och karriär någonsin självklart? Och hur fattar man ett beslut som man sedan barnsben lovat sig själv att aldrig ta?

– Jag minns när jag var liten och någon hade slutat i landslaget. Jag kunde verkligen inte förstå det. Jag sade ”om jag kommer med i landslaget ska jag aldrig göra så.” Och här sitter man nu x antal år senare och har tagit det beslutet.

Sebastian Larsson

Sebastian Larsson hade sedan barnsben lovat sig själv att aldrig lämna landslaget. Nu har han tagit beslutet som han i alla år lovat sig själv att aldrig ta. ”Här sitter man nu”, säger stjärnan insiktsfullt.

Paul Greenwood/BPI/Shutterstock

Dotterns vilda protest: ”Ganska arg och irriterad”

Om det var vilda protester bland fans, så var det inget jämfört med protesterna på ”hemmaplan”. 12-åriga dottern Nellie, som föddes året efter ”Sebs” landslagsdebut 2008, tyckte inte alls om pappas beslut och hade flera gånger sagt ”pappa, du ska inte alls sluta” när hon hörde att det pratades landslagsframtid i hemmet.

– Min äldsta dotter var den som var minst nöjd med att jag skulle tacka för mig i landslaget. Hon var ganska arg och irriterad på pappa faktiskt.

Nellie har växt upp med pappas landslagsäventyr och ofta befunnit sig på läktarna för att se på när han rusar fram på planen som om det inte fanns någon morgondag. Hon har också genom landslaget blivit nära vän med andra spelares barn.

– Hon har blivit väldigt nära några av dem och det har blivit det normala för henne. Hon har tyckt att det varit kul och fått uppleva mycket genom landslaget.

Hänt har sökt Sebastian Larsson.

Sebastian Larsson

Det var många som var upprörda över Sebastian Larssons landslagsbesked. Dottern Nellie, 12, hade under åren följt med på flera matcher och skaffat sig många vänner. ”Hon var ganska arg och irriterad”.

Vagelis Georgariou/Action Plus/Shutterstock
Sebastian Larsson, Mikael Lustig och Andreas Granqvist.

Sebastian Larsson på Friends Arena för att bevittna Sveriges VM-kval mot Spanien. Här har han hittat något på sin mobil som han har mycket roligt åt. Även Andreas Granqvist och Mikael Lustig, som också lämnat landslaget, är på plats.

ORRE PONTUS/Aftonbladet
Sebastian Larsson, Andreas Granqvist och Mikael Lustig.

Sebastian Larsson verkar ha svårt att släppa mobilen. Här visar han något för Andreas Granqvist. Oklart vad.

ORRE PONTUS/Aftonbladet

LÄS OCKSÅ: Svennis jagad av brittisk press och fejk-shejk efter otrohetsskandal

LÄS OCKSÅ: Doktor Mikaels dystra dom – efter Christian Eriksens plötsliga hjärtstopp

Foto: Vagelis Georgariou/Action Plus/Shutterstock, Paul Greenwood/BPI/Shutterstock, Pontus Orre/Aftonbladet/TT