donald trump

Donald Trumps ilska efter vinsten – hotet mot rivalen: ”Om han...”

Donald Trump.

FOTO: Andrew Harnik/TT
Republikanen Ron DeSantis blir Floridas nya guvernör efter en ”historisk” seger inatt.
Donald Trump gläds inte åt vinsten, vilket framgick efter ett hotfullt uttalande efter partikollegans segertal i Tampa.
– Om han ställer upp kan jag berätta saker om honom som inte är smickrande, säger Trump.
Filmstjärnans känslosamma tal mot vapen
0:38

Efter reklamen: Filmstjärnans känslosamma tal mot vapen

(0:38)

Slå på ljud

Ron DeSantis, 44, och Donald Trump, 76, har tidigare varit allierade som partikollegor i det republikanska partiet. Men den goda stämningen har vänt till en hotfull rivalitet efter att DeSantis tog hem vinsten i delstaten Florida med hela 20 procentenheter över motståndaren Charlie Crist.

Anledningen till den amerikanska ex-presidentens ilska är att de två republikanerna högst troligt ställs mot varandra i det republikanska primärvalet om två år, skriver Expressen.

– Om han ställer upp kan jag berätta saker om honom som inte är smickrande. Jag vet mer om honom än någon annan, förutom möjligtvis hans fru som är den som egentligen sköter hans kampanj, säger Trump till amerikanska Fox News.

”Han skulle begå ett misstag”

Rösträkningen i det amerikanska mellanårsvalet har pågått sedan tisdagen och det är ännu oklart vem som vinner senaten. Trots Ron DeSantis vinst i Florida och hans popularitet bland republikanerna berättade Donald Trump under valmötet i Daytona att han är osäker på om DeSantis faktiskt kommer att ställa upp i presidentvalet 2024.

Ex-presidenten berättar att de två kollegorna inte har något ont blod mellan sig, men han är tydlig med att hans kandiderade inte skulle vara önskvärt.

– Om han ställer upp kan han skada sig själv mycket illa. Han skulle begå ett misstag, jag tror inte väljarbasen skulle gilla det. Jag tror inte det vore bra för partiet, säger Donald Trump till Fox News.

Han menar att ställs han mot DeSantis kommer han ha information som kan stoppa honom.

Ron DeSantis håller sitt segertal i Tampa.

Under natten till onsdagen höll Ron DeSantis sitt segertal i Tampa efter att ha vunnit över rivalen Charlie Crist.

Dave Decker/Shutterstock/TT

Hyllade alla förutom DeSantis

Efter att många vallokaler stängt igår höll Donald Trump ett tal till folket. Han hyllade de republikanska kandidaterna, men utelämnade Ron DeSantis. Inte ens när 76-åringen talade om framgångarna i delstaten Florida nämnde han DeSantis.

Trots Trumps skepsis mot DeSantis berättar han att han röstade på honom i guvernörsvalet.

FOTO: Andrew Harnik/TT/Dave Decker/Shutterstock/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN