donald trump

Donald Trump i blåsväder: ”Sa att det var sexigt att bli våldtagen”

Donald Trump och E. Jean Carroll.

FOTO: TT
Donald Trump har hamnat i blåsväder efter att uttalanden om en påstådd våldtäkt på 90-talet har läckt ut.
Trump hävdar att kända kolumnisten E. Jean Carroll som han anklagas för att ha våldtagit har sagt att ”våldtäkt är sexigt”.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Donald Trump tänker ställa upp i presidentvalet
0:32

Efter reklamen: Donald Trump tänker ställa upp i presidentvalet

(0:32)

Slå på ljud

Under mitten av 90-talet ska USA:s expresident Donald Trump, 76, ha våldtagit den kända kolumnisten E. Jean Carrol, 79, som jobbat på Elle i många år. Carrol har skrivit om våldtäkten, som ska ha hänt i ett provrum i lyxbutiken Bergdorf Goodman, i sina memoarer. Donald Trump hävdar att det bara är påhittat och Carrol har därför stämt Trump även för förtal för att han påstår att hon bara hittar på.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Försökte stoppa vittnesmålet

I höstas kallades Trump till förhör om våldtäktsanklagelserna och nu har delar av vittnesmålet blivit offentligt. Detta trots att Trump försökte få det att klassas som sekretessbelagt.

I vittnesmålet kallar Donald Trump Caroll för bland annat ”psykiskt sjuk” och en ”komplett lögnare”.

Donald Trump: ”Indikerade att hon älskade det”

Han hänvisar även till en intervju som Caroll gjorde med CNN 2019 och menar att hon då sagt att ”våldtäkt är sexigt”.

– Hon indikerade faktiskt att hon älskade det. Okej? Hon älskade det fram till reklamavbrottet. Jag tror faktiskt att hon sa att det var sexigt, eller hur? Hon sa att det var väldigt sexigt att bli våldtagen, säger Trump i vittnesmålet enligt Business Insider.

Trump verkar dock helt och hållet ha missförstått vad Caroll menade i intervjun. I intervjun säger Caroll nämligen att hon inte gillar att använda ordet våldtäkt om det som hände för att ”många människor ser våldtäkt som någonting sexigt och tänker på fantasier”. Hon vill därför inte kalla det för en våldtäkt eftersom hon beskriver det som hon utsattes för ”Det var inte sexuellt, det gjorde bara ont”.

Donald Trump har även tidigare anklagats för att ha våldtagit och sexuellt trakasserat flera olika kvinnor. Han har förnekat alla sådana anklagelser.

Rättegången mellan Trump och Caroll ska hållas i april, skriver Dagbladet.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN