ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Därför stoppades Johan Pehrson från Robinson: ”Jan Emanuel som vann”

13 dec, 2022 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Därför stoppades Johan Pehrsson från Robinson – svarar på sorgen
Trött på det politiska spelet?
En mästare i sociala sammanhang?
Eller bara sugen på äventyr?
Det kan Johan Pehrson ha känt – för han har sökt till dokusåpa.
Annons
Johan Pehrson: ”Uttryckte mig väldigt mustigt”Brand logo
Johan Pehrson: ”Uttryckte mig väldigt mustigt”

På söndag smäller det! Det är final i Robinson 2022.

Ett intensiv säsong lider mot sitt slut. Tv-tittarna har fått följa med deltagarna i äventyret på söderhavsön. En potentiell och udda deltagare befann sig däremot långt från tv-programmet – men höll ändå på att röstas ut i år.

Nämligen L-ledaren och ministern Johan Pehrson, 54. Under riksdagsvalet den 11 september klarade han riksdagsspärren med nöd och näppe. Men vad har den 1,97 meter långa partiledaren med Robinson att göra?

Johan Pehrson
Partiledare på söderhavsö? Inte omöjligt om Johan Pehrson fått chansen.

Johan Pehrsons ansökan till dokusåpan stoppades

Johan Pehrson har nämligen ansökt till programmet, men för en betydligt tidigare säsong, nämligen redan 2001.

Annons

I Svenska Dagbladet från samma år, berättar en då 33-årig Johan Pehrson om beslutet att anmäla sig Expedition Robinson – och varför. Anledningen? Han kände en tidigare deltagare i programmet och att han fann övningen spännande.

Tyvärr fanns det ett hinder för Johan Pehrson. Strax efter att han anmält sig till 2002 års säsong av Expedition Robinson så utsågs han till partisekreterare för Folkpartiet (dåvarande Liberalerna).

Valet att delta i dokusåpan skulle då bli betydligt svårare än först tänkt.

– Det kunde vara lite synd om Folkpartiet, som ändå har det tufft, om jag skulle tappa humöret och fara ut mot någon, säger Pehrson 2001.

Petra Malm, från årets säsong av dokusåpan.

Pehrson: ”Jan Emanuel som vann”

I artikeln från samma år meddelar Johan Pehrson att han inte har några principiella invändningar mot att politiker deltar i dokusåpor.

Annons

I podcasten 24 Frågor, som drivs av Nyheter24, har Johan Pehrson som nybliven partiledare öppnat upp om sin ansökan till Robinson.

– En gång anmälde jag mig till Robinson och då tog de med den här killen Jan Emanuel som vann tror jag faktiskt. Han var ju socialdemokrat, men nej, jag fick inte vara med för jag var så tråkig, säger Pehrson och fortsätter:

– Skulle jag vara med i något nu så vet jag inte. Några brukar skoja med mig och säga att jag borde vara med i Ex on the beach, men vi får se. Det är ingen ansökan inskickad, säger Pehrson till Nyheter24 skämtsamt.

Hänt Nyheter har sökt Johan Pehrson om sin ansökan.

Foto: TT, TV4

Annons