livet med barn

Daniellas chock efter upptäckten – tre veckor innan förlossningen

Svenska Daniella Asher, 31, om chocken innan förlossningen

FOTO: PRIVAT
Hennes historia har blivit omskriven internationellt.
För Hänt Nyheter berättar svenska Daniella Asher, 31, om brutala avslöjandet tre veckor innan graviditeten, uppmärksamheten – och nya projektet att hjälpa utsatta kvinnor.
– Jag vill nåt ut, säger hon.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Michella var gravid med trillingar – enorma gravidmagen
0:27

Efter reklamen: Michella var gravid med trillingar – enorma gravidmagen

(0:27)

Slå på ljud

Daniella Asher, 31, bodde delvis i USA med sin amerikanske make och väntade parets första barn. Hon trodde att de levde ett lyckligt liv ihop, trots makens livsstil med många resor och att han därmed inte alltid var närvarande under graviditeten.

– Jag är inte en svartsjuk person, utan jag ville att han skulle leva sitt liv och lät honom resa, säger Daniella.

Däremot hade hon pratat med maken och krävde att han skulle visa mer engagemang i förhållandet, särskilt under graviditeten, och vara mer kärleksfull. Hon ville att de skulle uppmärksamma varandra mer.

Det samtalet gav effekt, trodde Daniella, när hon plötsligt hittade ett kuvert i brevlådan bara tre veckor innan förlossningen.

– Det stod hans namn på brevet och ett hjärta. Jag trodde att det var till mig, från honom, och tänkte; gud vad gulligt, minns Daniella.

Daniella var höggravid när hon gjorde upptäckten som chockade henne.

Brevet som förändrade Daniella Ashers liv

Men hon skulle få sitt livs chock.

– Jag öppnade brevet och det första jag såg var en massa bilder på hans älskarinna i Amsterdam. Det tog ett tag att förstå vad jag stod och tittade på, men sedan framgick det tydligt att de har en seriös kärleksrelation. Hon skrev bland annat att hon älskar honom, berättar Daniella, och beskriver känslorna efter den chockartade upptäckten.

– Jag fick en panikattack, totalgrät och skakade, samtidigt som jag ringde min bästa vän. Det var otroligt traumatiskt och jag var rädd att mitt barn i magen skulle påverkas av min stress.

Trots att hon skulle föda barn bara tre veckor senare började hon genast skissa på en plan att ta sig hem till Sverige och Täby utanför Stockholm.

– Han skulle komma hem tre dagar senare och jag kände att jag inte kunde stanna kvar. Men jag var gravid i vecka 36 och hade flygförbud.

Daniella Asher valde att flytta hem till Täby utanför Stockholm.

Flyttade hem till Täby

Men tack vare sin amerikanska barnmorska kunde Daniella till slut lösa en flygbiljett hem till Sverige.

Hur konfronterade du sedan honom?

– Jag ringde faktiskt honom direkt samma dag, totalt åtta gånger, men fick inget svar. Han var i Amsterdam och det är tidsskillnad, så jag skickade ett sms med en bild på brevet. Det enda han sedan svarade var: ”ledsen, jag älskar dig”

I dag bor Daniella permanent i Sverige, sonen Brooklyn har hunnit bli tio månader gammal, men hon bearbetar fortfarande sveket från maken.

– Jag känner en ilska över att han tog ifrån mig den lyckligaste stunden en kvinna kan uppleva. Att få se sitt barn för första gången, att ”bonda” med sitt barn. Men jag kunde inte uppleva det, jag försökte bara att överleva.

Hur är er relation dag?

– Vi har delad vårdnad och kommunicerar enbart när det handlar om vår son. Jag är absolut en ensamstående mamma.

Att Brooklyn dessutom har ett underutvecklat öga gör knappast situationen enklare. Han opererades redan fyra veckor efter födseln, har genomgått tre operationer redan, och läkarna vet inte om han kommer att bli blind.

Daniella lägger flera timmar på sonens dagliga medicinering och behandling.

Daniella tvingades ta hand om sonen Brooklyn på egen hand, och han har dessutom ett underutvecklat öga.

Daniella Asher och sonen Brooklyn, i dag tio månader gammal.

Daniella Ashers nya projekt

Nu vill hon hjälpa andra kvinnor i liknande, utsatta situationer. Hon ligger redan i startgroparna i bildandet av ett eget företag.

– Jag vill hjälpa kvinnor, och män, vars delade vårdnad präglas av konflikter. Jag känner att jag kan hjälpa till att kommunicera. Jag vill nå ut och inspirera kvinnor och män, säger Daniella som nyligen var i kontakt med en kvinna från Kenya.

Kvinnan hade precis fått sparken från sitt jobb, var gravid, och saknade stöd från omgivningen.

Daniella funderar dessutom på att starta en välgörenhetsorganisation i USA som hjälper ensamstående kvinnor med finansiella medel och läkarvård.

– Det är något som verkligen behövs.

Hennes historia har nu spridit sig internationellt sedan bland andra brittiska The Mirror fångat upp händelsen.

Det var en chock för Daniella.

– Klart jag blev förvånad när de hörde av sig, det hade jag inte väntat mig. Det är ganska sjuk faktiskt, avslutar hon.

FOTO: PRIVAT

FRÅN FÖRSTASIDAN