TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Christian Olssons svåra krasch – ärliga orden: ”Kostade mig äktenskapet”

19 jul, 2022 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Christian Olsson, 42.
Idrottsikonen Christian Olsson berättar om sitt krashade äktenskap.
– Det kostade mig ett äktenskap, det är inget snack om saken, säger han till Expressen.
Annons
Sommarprat med fotbollsmålvakten Hedvig LindahlBrand logo
Sommarprat med fotbollsmålvakten Hedvig Lindahl

I dag är Christian Olsson 42 år gammal. 2001 slog han igenom internationellt som en av Sveriges främsta friidrottare när han kom tvåa i VM. Sedan skulle de bli många guld och glädjeskrik framför tv-soffan för svenska folket.

2012 slängde Christian Olsson idrottsskorna på hyllan, efter ett par säsonger som kantrades av skador. Men Christian Olsson stagnerade inte för det.

Christian Olsson, 42.

Började sälja bilar

Efter idrottskarriären har han hållit sig sysselsatt med en rad olika arbeten. Han har bland annat varit föreläsare, arbetat med sitt eget varumärke och manager. Sen har Christian Olssons ansikte synts i SVT som expertkommentator.

Annons

Men det är inte allt. Under pandemin började idrottslegenden arbeta som bilförsäljare i Kungsbacka. Men enligt Christian Olsson var det inte ett ekonomiskt beslut:

– Det var inte något ekonomiskt beslut. Jag har inte bränt mina pengar, absolut inte. Jag har det fortfarande ganska bra ställt. Samtidigt var det något för huvudet, att bara göra någonting, säger han till Expressen.

”Jag gick in en depression”

Men allt har inte varit frid och fröjd i Christian Olssons liv.

För Expressen berättar Christian Olsson att han såg framemot ett civilt liv – men att det var något som sakandes. En passion. Det gick så långt att han blev deprimerad.

– Jag gick in en depression, så var det. Och det kostade mig ett äktenskap, det är inget snack om saken. Det var jobbigt att leva med mig när jag inte hade något driv. Jag låg mest i soffan och försökte hitta någon motivation. Jag satt bara och pillade med telefonen och tittade på tv. Jag tillförde ingen energi utan sög bara ut den, säger Christian Olsson.

Tillslut blev depressionen såpass tung att han skilde sig med hustrun Gordana Bosanac. Det blev ett uppvaknande berättar han.

– Jag tog tag i det själv och sökte hjälp. Jag fick psykologhjälp, jag kom in på skolan och ändrade riktning. Är man inte nöjd med den man är måste man göra något åt det känner jag och det var det jag gjorde.

Foto: TT

Annons