Charlotte Kallas känslosamma ord – stödet efter tuffa beskedet

Charlotte Kalla

Charlotte Kalla avslutade med flaggan i topp.
Efter det tuffa beskedet svämmar nu känslorna över.
”Går inte att beskriva”, skriver hon på Instagram.
0:34

Efter reklamen: Skidåkare räddar livet på kvinna som är fast under snön

(0:34)

Vill man se Charlotte Kalla, 34, vinna OS- och VM-guld kommer man behöva titta på repriser framöver. Nyligen meddelade hon att karriären är över och att skidorna inom kort kommer läggas på hyllan.

– Nyfikenheten på livet utanför elitidrotten väger tyngre än det som en fortsatt satsning skulle innebära. Det jag kommer sakna allra mest är kicken av att vara i form, sa hon i ett pressmeddelande.

Charlotte Kalla

Charlotte Kalla meddelade nyligen att hon avslutar karriären och lägger skidorna på hyllan.

Mats Engfors/TT

Charlotte Kallas kolossala lycka

På ett nästan filmiskt sätt avslutade hon karriären under SM-veckan i Piteå, i det Norrbotten som hon tog sina första stavtag i som sjuåring, och såg till att ta ett sista guld innan det var tack och adjö.

– Jag trodde karriären var summerad redan. Men det här ger verkligen mersmak. Det känns smått overkligt, sa en lycklig Charlotte Kalla till SVT Sport.

Charlotte Kalla

SM-veckan i Piteå blev Charlotte Kallas sista destination som elitåkare. Efter succén firade hon som om det inte fanns någon morgondag.

Jens Ökvist/TT
Anna Haag om intima stunderna med Charlotte Kalla: ”Stopp”

Känslosamma orden – stödet efter beskedet

Stödet efter det tuffa beskedet har varit enormt och Charlotte Kalla är helnöjd med att hon fick avsluta med flaggan i topp.

”Det går inte att beskriva i ord vilken upplevelse det var att få tävla hemma i Norrbotten med vetskapen om att det är sista gången med en nummerlapp på”, skriver hon på Instagram och fortsätter:

”Med lite perspektiv vill jag tacka för alla hälsningar, sms, mejl, hejarop, kommentarer som nått mig under dessa två veckor. All kärlek! Vissa dagar har energinivån inte haft några begränsningar, glad att mitt 2022 fick innehålla den känslan”.

LÄS OCKSÅ: Charlotte Kallas oro om att skaffa barn

LÄS OCKSÅ: OS-hjälten Hanna Öberg i triangeldrama – bekräftar relationen

Foto: Mats Engfors/TT, Jens Ökvist/TT, Instagram

SENASTE NYTT!