Charlotte Kalla om lyxiga köpet med pojkvännen Fredrik Karström

Charlotte Kalla

Charlotte Kalla trivs inte enbart ute i skidspåren.
För att råda bot på detta har hon och pojkvännen Fredrik Karström tagit ett lyxbeslut.
– Det är väl den bästa tiden som kommer nu, säger skidstjärnan till Expressen.

Charlotte Kalla, 34, är för närvarande fullt fokuserad på att knipa en OS-plats i den svenska truppen. En bra prestation i Tour de Ski skulle underlätta skidstjärnans chanser att ta sig till OS i Kina i februari.

Dessvärre har Charlotte Kalla, som vann Tour de Ski 2008, inte fått en klockren start på årets upplaga av längdskidåkningstävlingen. Faktum är att hon inte ens lyckades ta sig vidare från sprintkvalet på tisdagsmorgonen.

Distansloppen återstår dock och det är där Charlotte Kalla brukar vara som bäst.

Charlotte Kalla

Charlotte Kalla i skidspåren under årets upplaga av Tour de Ski.

Peter Schneider/ ASSOCIATED PRESS / TT

Expertens dom: ”En sak att bara vinna”

Experten Mathias Fredriksson säger till SVT att man inte ska räkna ut skidstjärnan från Pajala och att Charlotte Kalla mycket väl kan studsa tillbaka och säkra en OS-plats.

– Stora idrottare har den förmågan. Det är en sak att bara vinna och vinna. Men kunna vinna och sedan ha något år då det går sämre och kunna analysera läget, göra förändringar och komma tillbaka ännu starkare – det tycker jag att Charlotte Kalla gjort flera gånger, säger Mathias Fredriksson till SVT.

Men om Charlotte Kalla inte tar sig till OS, kan hon titta på tävlingarna hemma i tv-soffan. Tillsammans med pojkvännen Fredrik Karström har hon nyligen köpt ett riktigt lyxhus för 6,1 miljoner kronor, vilket Expressen tidigare rapporterat om.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Charlotte Kalla

Experten Mathias Fredriksson tycker inte svenska folket ska räkna ut en så stor idrottsprofil som Charlotte Kalla.

Fredrik Sandberg/TT

Charlotte Kalla om galna lyxköpet: ”Bästa tiden”

Pojkvännen Fredrik Karström jobbar som mäklare på Länsförsäkringar. Kanske var det han som såg att huset, beläget i området Sidsjö/Sallyhill i Sundsvall, var ett riktigt kap.

Oavsett vad så beskriver Charlotte Kalla det som ett riktigt ”drömhus” och ”en milstolpe”.

– Det är väl den bästa tiden som kommer nu. Men det har varit härligt att ha ett helt hus att landa i även under vintern, har Charlotte Kalla tidigare sagt till Expressen.

Charlotte Kalla

Charlotte Kalla och pojkvännen Fredrik Karström har köpt sitt stora drömhus. ”Det är väl den bästa tiden som kommer nu”, konstaterar skidstjärnan från Pajala.

Eero Hannukainen/TT

Sambons dolda talang: ”Måla väggar, det kan jag”

Charlotte Kalla, 34, petad från truppen – ersätts av 23-åring

Sambon Fredrik Karström har varit ett stort stöd till Charlotte Kalla. I en intervju med Sundsvall tidning berättar mäklaren, som även prisats för sina insatser på jobbet, hur livet med en skidstjärna kan se ut.

– Vi ses mer än man kan tro. Vi anpassar oss, det är oftast resor för henne över helgerna så vi ses på vardagarna. Landslaget reser själva men jag har varit med på några tävlingar, sa Fredrik Karström till tidningen.

Fredrik fick även frågor om sin egen karriär som prisad mäklare och hur han brukar tänka vid husköp.

– För mig spelar det inte så stor roll om det är en gammal eller modern villa, men jag föredrar nog en mer modern eftersom det är mer lättskött. Renoveringar och större ingrepp lämnar jag till andra, men måla väggar, det kan jag.

LÄS OCKSÅ: Ebba Andersson om hetsiga bråket med Linn Svahn

LÄS OCKSÅ: Svenska hockeystjärnan Erik Karlssons stora förändring

Foto: Peter Schneider/ ASSOCIATED PRESS / TT, Fredrik Sandberg/TT, Eero Hannukainen/TT

SENASTE NYTT!