casten almqvist

Casten Almqvist slutar som vd på TV4 – hoppar av efter mer än tio år

Casten Almqvist gör sin sista dag som vd för TV4 den 30 november.

FOTO: Karin Törnblom/TT
Casten Almqvist, 60, slutar som vd för TV4 efter mer än tio år på posten.
I en intervju i Nyhetsmorgon säger han att det är hans eget beslut – men han vet samtidigt inte vad han ska göra framöver.
– Det är en möjlighet att titta på annat och att kunna göra det med stolthet, säger han.
Armand Duplantis om framtida barn och stavhopp
0:24

Efter reklamen: Armand Duplantis om framtida barn och stavhopp

(0:24)

Slå på ljud

Almqvist har tidigare gjort sig känd som vd för Dagens industri. Han har dessutom jobbat på SVT och inom reklambranschen.

De senaste tio åren har han figurerat som vd för Telia-ägda TV4. Någonting han kommer att sluta med den 1 december. Detta meddelande TV4 Nyheterna under torsdagsmorgonen. Då ersätts han enligt källor till tv-kanalen utav Mathias Berg, just nu vice vd på TV4.

– Det har varit en fantastisk resa. Jag tittade tillbaka i backspegeln inför det här och det är ingen tvekan om att vi började på ett ställe och nu är vi på ett helt annat. Då var vi en bukett linjära och analoga tv-kanaler och i dag är vi någon sorts digital kraftstation med TV4 Play i mitten. Nyhetsmorgon är exempelvis Sveriges största digitala program, säger han själv i Nyhetsmorgon.

”Inga färdiga tankar...”

– Jag har varit här i nästan elva år och är stolt över alla milstolpar vi nått. Precis som i alla relationer mellan chef och medarbetare så får man frågan: ”Har du fyra-fem år till i kroppen?”. Det ärliga svaret är att nej, jag skulle nog vilja överväga något annat. Då är det min chefs jobb att börja titta på alternativ, fortsätter han.

– Det finns inga färdiga tankar om vad nästa steg är. Den undersökningen påbörjas nu. Först ska jag avsluta det här, sex-sju veckor till 1 december. Sen börjar arbetet med att hitta nästa äventyr.

TV4:s tittare har sett Casten Almqvist agera inhoppare som programledare Nyhetsmorgon ett par gånger.

Almqvist brevid David Hellenius under en pressdag med TV4.

Casten Almqvist sitter bredvid David Hellenius under en höstpressdag för TV4.

FOTO: Anders Wiklund/TT

Anders Pihlblad frågar honom i Nyhetsmorgon om han inte vill börja jobba med ”NyMo-gänget”.

– Det är bara att säga till och så får vi se om det verkligen är en bra idé. Det har varit fantastiskt kul. Nyhetsmorgon ligger mig väldigt varmt om hjärtat, svarar Casten Almqvist då.

Anders Pihlblad: Har du fått några andra jobberbjudanden?

– Nej, när man har ett sådant här jobb är det svårt att göra sig tillkänna under radarn. Det här äventyret som ska bli nästa börjar nu. Vad det nya blir är för tidigt att svara på.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4, Youtube, Anders Wiklund/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN