Carina Bergfeldt, 41, i bråk med sin tv-partner: ”Hemma med barnen”

Carina Bergfeldt gör succé på SVT – med dubbla program.
Först syns hon i rutan tillsammans med TV4-profilen Marcus Oscarsson i På spåret, för att sedan dyka upp i programmet Det här är ditt land, där journalisten hittat en försvunnen halvbror.
Men allt är inte smärtfritt mellan paren – utan det bråkas emellanåt.
503 Service Unavailable

För två år sedan, i SVT-serien Min hemliga bror från 2019 gjorde SVT-journalisten Carina Bergfeldt, 41, ett DNA-test.

Då gjorde hon en oväntad upptäckt – hon hittade en försvunnen halvbror vid namn Jeffrey Nielsen, 30. Hennes halvbror bodde i USA och arbetar som militär. Sedan dess har den uppdelade familjen försökt lära känna varandra.

Carina Bergfeldt är återigen aktuell med en serie, om sin halvbror, Jeffrey Nielsen, som nu rest till Sverige för att upptäckta sitt bortglömda arv.

Carina Bergfeldt tillsammans med den förvunne halvbrodern, Jeffrey Nielsen.

Foto: SVT

Funderar på att starta ett nytt liv

I det nya programmet, Det här är ditt land, som hade premiär under söndagen, så funderar den 30-åriga brodern på att starta ett nytt liv i Sverige med sin fru och barn.

– Under 28 år levde vi åtskilda. Han i Pennsylvania och jag i Västergötland. Två parallella liv, helt ovetande om varandras existens, berättar Carina Bergfeldt i den nya dokumentären.

– Vi har bestämt att Jeff ska komma till mig i Sverige för att undersöka det land som han kunde ha vuxit upp i, för att se om han kan trivas här, fortsätter journalisten.

Tillsammans med TV4:S Marcus Oscarssons syns Carina Bergfeldt i rutan på fredagen under På spåret. På söndagen syns hon i sitt nya program Det här är ditt land.

Paret skiljer sig åt – rejält

Men trots att både Carina Bergfeldt och Jeffrey Nielsen har snarlika utseenden, så skiljer de sig rejält åt.

– Jeff är som många amerikaner som jag mött under mina år i USA. Han ser gärna att frun Paula stannar hemma med barnen, introducerar Carina Bergfeldt sin broder syrligt.

Magdalena Andersson vald till Sveriges statsminister – igen

Till Aftonbladet utvecklar Carina Bergfeldt sitt resonemang i tv-rutan.

– Jeff har ju en hemmafru och är väldigt konservativ amerikan. Han sa bland annat att han inte skulle kunna tänka sig att ha sitt barn på förskola, medan jag tycker det är jättebra att kunna ha det. ”Men Carina, om du vaknar sju och lämnar ditt barn klockan nio och hämtar honom klockan fem och sedan somnar han klockan åtta, då är du mamma till ditt barn fyra och en halv timme per dag medan någon annan är det i nio timmar”. Det är intressant att reflektera över, för det har jag inte gjort, säger hon till Aftonbladet Nöje.

Carina fick sin idé från komikern

Vidare för tidningen förklarar Carina Bergfeldt var idén om att undersöka sin bakgrund kom ifrån – nämligen komikern och politikermaken David Batra.

Carina Bergfeldt förklarar att hennes idé väcktes när SVT ville göra en nytappning av Världens sämsta indier, där David Batra undersöker sin härkomst tillsammans med Malin Mendel.

22-årige sonens Björns ilska – hårda orden om Magdalena Andersson: ”Tänk”

Heta ämnen i andra avsnittet

Men allting i serien Det här är ditt land är inte smärtfritt. SVT-journalisten och den amerikanska halvbrodern bråkar framför rullande tv-kameror.

Ämnet? Feminism givetvis. I andra avsnittet ifrågasätter halvbrodern den svenska självbilden framför sin halvsyster.

Stjärnkocken Marcus Samuelsson och Jason Timbuktu Diakité slog journalistparet.

Carina Bernfeldt syns inte enbart på söndagar numera – utan även i På spåret, där hon tävlar med den politiska kommentatorn och TV4-profilen Marcus Oscarsson. I första deltävlingen förlorade journalistparet mot stjärnkocken Marcus Samuelsson och Jason Timbuktu Diakité med siffrorna 18 – 35.

Under fredagskvällen kommer journalistparet Carina Bernfeldt och Marcus Oscarsson humorduon Dilan Apak och Moa Lundqvist. På spåret sänds 20:00 på SVT.

LÄS OCKSÅ: Marcus Oscarssons första ord om kärleken – bekräftar relationen i På spåret

LÄS OCKSÅ: Kritiken mot TV4-profilen Marcus Oscarsson efter missen i Nyhetsmorgon

Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT, SVT

SENASTE NYTT!