Brudens hemska upptäckt efter bröllopet – bara dagar innan 28-årsdagen

07 sep, 2022 
Courtney Wilson-Calder,
Courtney, 28, hittade en knöl på halsen som efter flera månader efter upptäckten visade sig vara en mycket ovanlig sjukdom.
Nu uppmanar hon andra att vara uppmärksamma.
Annons
Friar till sin flickvän med oväntad flashmob-dans
Friar till sin flickvän med oväntad flashmob-dans

Det var i mars i år som Courtney Wilson-Calder, 28, från Leeds i England, först upptäckte svullnaden på sin hals. Hon oroade sig, men läkarna försäkrade henne om att allt var i sin ordning.

– Läkaren trodde att det var en svullen lymfkörtel, berättar 28-åringen för Yorkshire Evening Post.

Svullnaden skulle dock visa sig vara något mycket mer allvarligt, men det skulle ta hela fem månader och ett bröllop innan diagnosen fastställdes.

"Det skulle kunna vara cancer"

Efter sitt läkarbesök var Courtney fortfarande orolig och sökte sig till ytterligare läkare för att få svar på vad som var fel.

– När den växte större och blev smärtsam så gick jag till en specialist som sa att det skulle kunna vara cancer. Jag pratade med min fästman och jag bestämde mig för att jag ville gifta mig innan jag påbörjade någon behandling, förklarar hon.

Courtney och Liam på sin bröllopsdag.
Courtney och Liam bestämde sig för att gifta sig innan någon behandling påbörjades.Arabella Smith Photography /SWNS

Courtney och hennes fästman Liam Calder planerade sitt bröllop på fem veckor och under tiden kom läkarna med goda nyheter – knölen var inte cancer. Paret hade fått den bästa bröllopspresenten de kunnat hoppas på, trodde de.

Annons

Lyckan och glädjen blev inte långvarig och just efter Courtney och Liam gift sig upptäckte den nygifta bruden en ny knöl på sin hals.

– Jag gifte mig med min drömman, men vi väntade oss inte vad som skulle komma därnäst. Jag hittade en till knöl och efter ytterligare en biopsi fick jag ett samtal från sjukhuset, en vecka tidigare än förväntat. Jag diagnostiserades med Hodgkins lymfom bara dagar innan min 28-årsdag, berättar Courtney för Yorkshire Evening Post.

Uppmanar andra

Hodgkins lymfom är en ovanlig typ av blodcancer som utgör endast 1 procent av alla nya cancerfall som upptäcks. Efter Courtney fått sin diagnos vände hon sig till TikTok för att sprida kunskap och uppmana andra att vara uppmärksamma på symtomen. Över en miljon människor har sett hennes video som fått hundratals stöttande kommentarer.

I videon skriver hon:

"Jag kommer inom kort att påbörja behandling och min resa mot att bli bättre. Jag har en positiv behandlingsplan på plats och jag är redo att ge detta mitt allt."

FOTO: SWNS

Annons