Brogan fick diagnosen långtidscovid – visade sig vara lungcancer

Brogan Williams, Freya och Gareth Williams

Brogan Williams hade svårt att andas och fick diagnosen långtidscovid.
Men det visade sig vara allvarlig lungcancer.
Nu kämpar hon för att uppleva en sista resa med sin dotter.
– Folk kanske ser det som ett sätt att ge upp, säger hon.

I oktober förra året fick Brogan Williams, 33, ont i nacken och hade svårt att andas. Oron steg sig. Hon hade nyligen behandlats för bröstcancer och var äntligen på bättringsvägen när de nya smärtorna upptäcktes.

På grund av pandemin sköttes den mesta kommunikationen med läkarna digitalt. Först när hon fick kraftiga bröstsmärtor sökte hon akut vård.

Då fick Brogan Williams beskedet att hon drabbats av långtidscovid och att det var därför som hon upplevde bröstsmärtor och andningsproblem.

”Sa åt mig att sluta vara löjlig”

Det tyckte Brogan, som själv jobbar inom vården som sjuksköterska, var lite konstigt. Hon hade nämligen ingen aning om att hon haft corona. Testen hade aldrig kommit tillbaka positiva.

Smärtorna gav inte med sig. De blev värre. I slutet av juni röntgades hon och tog en biopsi. Då upptäckte läkarna en knöl i nacken på Brogan Williams. I juli gjorde hon en skiktröntgen och fick veta att hon drabbats av lungcancer.

Småbarnsmamman från brittiska Wolverhampton säger till Daily Mail att hon är rasande efter beskedet och påstår att det är bristen på fysiska möten som gjort att cancern upptäckts så sent. Hon tycker inte heller att läkarna tog hennes oro på allvar.

– Det kändes som att de sa åt mig att sluta vara löjlig och bara gå vidare, säger Brogan Williams till Daily Mail.

Brogan Williams, Freya och Gareth Williams

Brogan Williams fick 2019 veta att hon drabbats av allvarlig bröstcancer. Efter flera tuffa månader så var hon äntligen på bättringsvägen. Sen kom cancern tillbaka. Här är hon med dottern Freya och maken Garreth Williams.

Facebook

Trodde hon var gravid – visade sig vara bröstcancer

Brogan Williams var bara 30 år gammal när hon fick bröstcancer. Cancern upptäcktes av maken Gareth, som tyckte att ena bröstvårtan såg inåtvänd ut.

Paret, som i 12 månader hade försökt att få ytterligare ett barn, trodde först att det kunde vara ett resultat av en graviditet. Så var det inte.

Istället började ett helvete av strål- och cellgiftsbehandlingar.

– Under julen 2018 sa min man: ”Vad har hänt med din bröstvårta?” och jag trodde jag var gravid. Men tyvärr var det inte så, det var det stora C:et istället.

FÖR EVIGT Förlorade sonen Ben – gjorde tatuering av askan

Dottern kan inte sova om nätterna: ”Försöker hålla kontroll”

När Brogan Williams tillstånd förbättrades trodde de att mardrömmen var över. Så när lungcancern upptäcktes, på grund av metastaser från bröstcancern, hamnade de återigen i sin värsta mardröm.

Brogan Williams har fortfarande inte fått svar på vilken behandling som ska sättas igång för lungcancern. Däremot tror hon inte att oddsen ser speciellt bra ut.

Dottern Freya har svårt att sova om nätterna och är orolig för sin mamma. Brogan Williams har redan nu börjat skriva lappar med råd som dottern ska kunna läsa när hon är borta.

– Folk kanske ser det som ett sätt att ge upp, men det är jag som försöker hålla kontroll. Jag vill att hon ska veta vad jag skulle ha sagt vid olika situationer, typ som första mensen, första gången hon träffar en pojkvän och får fjärilar i magen.

Freya, Brogan Williams och Gareth Williams

Dottern Freya är orolig och har svårt att sova om nätterna. Brogan Williams tror inte att hon kommer överleva den här gången och har börjat skriva lappar som dottern kan läsa senare i livet.

Facebook

Samlar in pengar för en sista resa

Familjen har startat en Gofundme-sida med ett insamlingsmål på 10 000 pund. Pengarna ska gå till en familjeresa till Disneyland i Florida. För Brogan Williams är det viktigt att få göra en sista resa och upptäcka ett ställe som hennes dotter sett fram emot.

– Hon är verkligen en riktig prinsessa och jag vill bara att hon ska få se all magi.

Garreth Williams, Brogan Williams och Freya

Brogan Williams drömmer om en sista resa med familjen. Drömmen är att åka till Disneyland i Florida så dottern Freya får se magin på plats.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Marie, 44, har förlorat båda sönerna och deras pappa i samma sjukdom

LÄS OCKSÅ: Forskare varnar för cancerämnen i vanligt smink

Foto: Facebook, Instagram

SENASTE NYTT!