Breya Ward, 7, överlevde mirakulöst den aggressiva cancern

Breya Ward och Holly Robinson

Breya Ward, 7, var bara 18 månader gammal när hon diagnosticerades med aggressiv cancer.
Prognosen såg dålig ut – men sex år senare har hon äntligen blivit friskförklarad.
– Äntligen har jag kunnat tillåt mig själv att bli överväldigad av känslor, säger mamman Holly Robinson.
Flickans starka reaktion
 – får en hundvalp i julklapp
Slå på ljud

Breya Ward, 7, från Colchester har i flera år kämpat mot en sjukdom som inget barn någonsin ska behöva gå igenom. Hon vara bara 18 år gammal när hon diagnosticerades med en ovanlig form av cancer i nervvävnaderna.

Läkarna trodde inte hon skulle klara sig och bedömde att hon bara hade 30 procent chans att överleva. Föräldrarna Holly Robinson, 33, och Ollie Ward levde varje dag med mardrömmen att de kunde förlora sin dotter.

Men det fanns många som kämpade för Breya. Tillsammans med flera andra personer lyckades familjen samla in hela 250 000 pund, cirka tre miljoner kronor, så att hon kunde få banbrytande behandling i USA.

Ollie Ward, Breya Ward och Holly Robinson

Breya Ward, 7, diagnosticerades med aggressiv cancer när hon bara var 18 månader gammal. Här är hon tillsammans med föräldrarna Ollie Ward och Holly Robinson.

Facebook

Breya överlevde mirakulöst

Holly och Ollie fanns hela tiden vid sin dotters sida. Prognosen såg inte bra ut och föräldrarna kunde inte planera någon framtid förrän de visste hur det skulle gå med dotterns behandling.

Men förra veckan kom det så efterlängtade glädjebeskedet. Breya Ward var cancerfri efter sex års helvete. Mamma Holly säger till brittiska The Echo att hon knappt kan fatta det och att Breya har bevisat för henne att ”allt är möjligt”.

– Äntligen har jag kunnat tillåt mig själv att bli överväldigad av känslor och att Breya kommer få leva ett långt och lyckligt liv. Som mamma och familj, det som vi har gått igenom, att titta tillbaka på allt nu har fått mig att växa som person, säger Holly till tidningen.

Breya Ward och Holly Robinson

Efter sex års behandling har Breya Ward äntligen blivit cancerfri. ”Att titta tillbaka på allt nu har fått mig att växa som person”, säger mamma Holly Robinson.

Facebook

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Mammans terapibeslut – vill hjälpa andra

Den flera år långa cancerbehandlingen har påverkat Breya psykiskt. Nu vill mamman hjälpa andra som genomgått liknande saker i sitt liv. Tillsammans med en vän har hon startat en klinik som erbjuder terapisamtal och mindfulness till barn som går på cellgifter.

– Hos oss får de utrymme att utforska mindfulness-övningar som meditation och få ett nytt perspektiv på stressiga situationer som kan minska negativa känslor, säger Holly.

Breya Ward

Breya Ward fick mamma Holly Robinson att öppna en terapiklinik för andra barn som genomgått cellgiftsbehandling.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Kirsty Harrower, 20, besegrade cancern två gånger om

LÄS OCKSÅ: Marie förlorade sönerna och deras pappa i samma sjukdom

Foto: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN